Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 02. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

Díjat számolnak fel a bankkártyás vásárlásért

Díjat számolnak fel a bankkártyás vásárlásért

Havidíjat szednek az amerikai bankok azoktól az ügyfeleiktől, akik vásárlásra használják bankkártyájukat. A pénzintézetek azért döntöttek így, mert az októberi új banktörvény jelentősen korlátozza bevételi forrásaikat.

A banki szerződések apró betűs részeivel gyűlhet meg az ügyfelek baja a jövőben. Az egyik legnagyobb pénzintézet, a Bank of America azt tervezi, hogy díjat számol számít fel a bankkártyás vásárlásokért. Havonta 5 dollár, azaz 1100 forint lenne a tarifa.

A bankok azután kezdtek új bevételi forrásokat keresni, hogy a kongresszus a pénzügyi válságra válaszul megszavazta a számos szigorítást tartalmazó Dodd-Frank törvényt. A jogszabály a többi közt a bankok könyvelési trükkjeit szorítaná vissza és védené a fogyasztók érdekeit.

- A törvény korlátozza a kereskedőktől beszedhető banki díjak mértékét, így a kiskereskedők jelentős megtakarításokhoz jutnak. A pénzintézetek az így keletkező nagy bevételi rést akarják kitöltetni az ügyfelekkel, ezért jelenik meg egyre több helyen a fizetős bankkártyahasználat, és az elkövetkező hónapokban még több hasonló lépésre lehet számítani - jelentette ki Greg McBride vezető pénzügyi elemző.

A Bank of America példáját követve a Wells Fargo, a JPMorgan Chase és a SunTrust pénzintézetek is tervbe vették a bankkártya-használati díj bevezetését. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.