Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2021. Február 04. 12:02, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: ugyeszseg

Disznóólban tartották fogva az idős asszonyt

Disznóólban tartották fogva az idős asszonyt

Végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz az ügyészség egy házaspárral szemben, aki a vádhatóság szerint fűtetlen bódéban másfél éven át tartott fogva egy idős asszonyt Siófok közelében

- tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t. Azt írták: a büntetett előéletű 42 éves férfi és 41 éves nő évekkel ezelőtt a bizalmába férkőzött a 71 éves, francia állampolgárságú sértettnek. A vádlottak - kihasználva az asszony érzelmi kötődését, és azt, hogy családtagként tekintett rájuk - beköltöztek a nő siófoki lakásába és rávették: haszonélvezeti jog fenntartása mellett ajándékozza az ingatlant kiskorú gyereküknek.

A házaspár 2017-ben lakásfelújításra hivatkozva egy Siófok környéki ingatlanba költöztette az asszonyt, később bezárta egy zártkerti telken álló, korábban disznóólként, szerszámos kamraként használt hat négyzetméteres, szigetelés nélküli bódéba.

A vádlottak ágyat, asztalt, éjjeli lámpát és rádiót adtak az idős nőnek, akinek fűtési, tisztálkodási, mosási, takarítási lehetősége nem volt. A fogva tartói naponta egyszer megjelentek nála, ételt, vizet és alkoholt vittek neki, s néha lehetővé tették, hogy felügyelet mellett sétálhasson.

A sértett a házaspár távollétében próbált segítséget kérni, de ezt a lakatlan területen nem hallotta senki.

A nő távolléte 2018 márciusában feltűnt a siófoki szomszédoknak. A rendőrök is keresni kezdték a sértettet, erről értesülve a házaspár visszavitte őt a lakásába, hazaérkezéséről bejelentést tettek, de a rendőri ellenőrzés után újra elköltöztették.

A siófoki rendőrök végül 2019 szeptemberében, egy bejelentés alapján megjelentek a zártkerti ingatlannál és kiszabadították az elhaló hangon segítséget kérő asszonyt.

Az ügyészség a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a házaspár ellen, indítványozva, hogy a nő és a férfi egyaránt négy és fél év börtönbüntetést kapjon, ha beismeri a cselekmény elkövetését. Emellett kérte a bíróságtól a vádlottakkal szemben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 27. 06:00, szombat | Belföld

Javában zajlik az őszi faültetési program a településeken

Az országban minden településnek lehetősége van saját erdő létrehozására, a támogatások kihasználhatósága érdekében a pályázat beadási határideje kitolódott 2022. december 31-ig

2021. November 26. 18:10, péntek | Belföld

A tűzmegelőzésre figyelmeztet az adventi időszakban a katasztrófavédelem

A tűzmegelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet az adventi időszak beköszöntével az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Opus Tigáz Zrt. pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

2021. November 26. 15:00, péntek | Belföld

Elkezdődhet az újszülöttkori SMA-szűrés programja

Az egészségügyért felelős államtitkárság kidolgozta a gerincvelői izomsorvadás (SMA) újszülöttkorban történő szűrésének szakmai koncepcióját és biztosítja a mintaprogram megvalósításához szükséges forrást

2021. November 26. 13:01, péntek | Belföld

Háziorvosi szakmai vezető: a gyerekek oltásával mérföldkőhöz érkezhet a járványkezelés

Mérföldkőhöz érkezhet a járványkezelés azzal, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyezte az 5-11 éves korosztály oltását a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával