Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2022. Október 13. 11:52, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Divattrendek, amelyek kímélik a bolygónkat

Divattrendek, amelyek kímélik a bolygónkat

A növekvő környezetszennyezés sajnos világszinten egyre súlyosbodó probléma, aminek most már valóban ideje véget vetnünk.

Ezért nem véletlen, hogy sok márka egyre gyorsabban elkezdte ebben a változást, és átálltak egy fenntarthatóbb gyártásra, ahogyan erről egyébként a CCC fashion blogban is szó szokott lenni. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen lehetőségeink vannak, ha mi is szeretnénk kevesebbet ártani a bolygónak.

Újrahasznosított lábbelik

Manapság egyre jobban divatba jöttek az újrahasznosított cipők és ruhák. Ezeket PET palackokból és már használt kevertszálas anyagokból állítják elő. Az ilyen anyagok tehát nem jutnak a természetbe és nem kerülnek az óceánok mélyére, súlyos mérgezést okozva az élőlényeknek, és a végén nekünk is. Ezen kívül az ilyen lábbelik rendkívül trendinek és modernnek számítanak. Könnyűek, szépek és még a bolygót is védjük velük. Érdekesség, hogy az egyik leghíresebb projekt ezzel kapcsolatban az Adidas kezdeményezése volt. A márka az óceánból kihalászott PET palackokat hasznosította újra a kollekciójában, amelyet természetesen a mai napig elérhetünk. Ehhez az évek alatt azonban már számtalan más márka is csatlakozott, ezért bőven akad választék az efféle újrahasznosított anyagokból készült cipőkből. Például a CCC Jenny Fairy márkája a Go For Nature kezdeményezés keretén belül készíti a PET palack cipőit.

Természetes anyaghasználat

A környezetszennyezés egyik legsúlyosabb formája jelenleg a mikroműanyag jelenlétében keresendő. Sajnos ezek a mikroszkopikus műanyagok mára már mindenhol és mindenkiben jelen vannak. Ez azt jelenti, hogy mindannyiunkban. Megszabadulni pedig csak úgy lehet tőlük, ha nem használunk műanyagokat. A természetes anyagokból készült termékek pedig pontosan erről szólnak. Ha a műbőr helyett bőrt, vagy növényekből készült vegán bőrt választunk, ha a műszálas helyett pamutot, gyapjút és lent vásárolunk – már rengeteget tettünk a környezetünkért és bizony a saját egészségünkért is. Ezek az anyagok nyom nélkül bomlanak le, és ami a legfontosabb: még a hordásuk alatt sem töredeznek le belőlük mikroműanyagok. Ezért ha tehetjük, vásároljunk natúr anyagokból készült ruhadarabokat és lábbeliket. A CCC webáruházában például számtalan ökológiailag korrekt, bio anyagokból készült cipőt és táskát kapni. Ezekről még a CCC fashion blog cikkeiben is szó van, így olvasva a blogot könnyedén megtaláljuk az ezzel foglalkozó márkákat. A természetes anyagú cipők és táskák egyébként is trendinek számítanak, és sok esetben még tartósabbak is, mint a műanyagot tartalmazó modellek.

Fair trade termékek

A Fair trade, azaz a humánus kereskedés egy olyan kereskedelmi láncolat, ahol kizárt a kizsákmányolás. A Fair trade módon készített ruhák és cipők alapanyagait olyan termelőktől szerzik be, akiknek tényleg tisztességes árat fizetnek. Itt nincsenek gyerekmunkások, nincs alulfizetett dolgozó a cipőgyárakban sem. Az embereket megbecsülik, rendes megélhetést és tisztességes munkaidőt kapnak. A Fair trade kereskedelemből származó termékekre ráadásul szinte kivétel nélkül jellemző a környezettudatos gondolkodás. Vagyis nem csak a társadalmi felelősségvállalást tartják fontosnak, hanem a bolygó védelmét egyaránt. Ezért az ilyen kereskedelemből származó termékek általában mind környezetbarát ruhák és cipők.

Címkék: ccc, cipő, divat, trend

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 08:25, péntek | PR

Felrobbantotta a TikTokot a VALMAR duó

A nemrégiben megjelent, Színvak című VALMAR-sláger egyik napról a másikra berobbant a köztudatba, alig 5 nap leforgása alatt 1 milliós nézettséget ért el a legnépszerűbb videómegosztó portálon.

2022. November 26. 08:48, szombat | PR

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése.

2022. November 25. 09:57, péntek | PR

K&H: hogyan érdemes kihasználni a Black Friday-akciókat?

Sok gyereket elcsábítanak a boltok által meghirdetett Black Friday-akciók, azonban a fiatalok kívánságlistáin szereplő legtöbb termék a megugró infláció miatt idén jóval drágább, mint korábban.

2022. November 25. 09:52, péntek | PR

Las Vegas nem csak a kaszinók városa

Néhány szórakoztató tény Las Vegasról.