Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Október 13. 11:52, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Divattrendek, amelyek kímélik a bolygónkat

Divattrendek, amelyek kímélik a bolygónkat

A növekvő környezetszennyezés sajnos világszinten egyre súlyosbodó probléma, aminek most már valóban ideje véget vetnünk.

Ezért nem véletlen, hogy sok márka egyre gyorsabban elkezdte ebben a változást, és átálltak egy fenntarthatóbb gyártásra, ahogyan erről egyébként a CCC fashion blogban is szó szokott lenni. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen lehetőségeink vannak, ha mi is szeretnénk kevesebbet ártani a bolygónak.

Újrahasznosított lábbelik

Manapság egyre jobban divatba jöttek az újrahasznosított cipők és ruhák. Ezeket PET palackokból és már használt kevertszálas anyagokból állítják elő. Az ilyen anyagok tehát nem jutnak a természetbe és nem kerülnek az óceánok mélyére, súlyos mérgezést okozva az élőlényeknek, és a végén nekünk is. Ezen kívül az ilyen lábbelik rendkívül trendinek és modernnek számítanak. Könnyűek, szépek és még a bolygót is védjük velük. Érdekesség, hogy az egyik leghíresebb projekt ezzel kapcsolatban az Adidas kezdeményezése volt. A márka az óceánból kihalászott PET palackokat hasznosította újra a kollekciójában, amelyet természetesen a mai napig elérhetünk. Ehhez az évek alatt azonban már számtalan más márka is csatlakozott, ezért bőven akad választék az efféle újrahasznosított anyagokból készült cipőkből. Például a CCC Jenny Fairy márkája a Go For Nature kezdeményezés keretén belül készíti a PET palack cipőit.

Természetes anyaghasználat

A környezetszennyezés egyik legsúlyosabb formája jelenleg a mikroműanyag jelenlétében keresendő. Sajnos ezek a mikroszkopikus műanyagok mára már mindenhol és mindenkiben jelen vannak. Ez azt jelenti, hogy mindannyiunkban. Megszabadulni pedig csak úgy lehet tőlük, ha nem használunk műanyagokat. A természetes anyagokból készült termékek pedig pontosan erről szólnak. Ha a műbőr helyett bőrt, vagy növényekből készült vegán bőrt választunk, ha a műszálas helyett pamutot, gyapjút és lent vásárolunk – már rengeteget tettünk a környezetünkért és bizony a saját egészségünkért is. Ezek az anyagok nyom nélkül bomlanak le, és ami a legfontosabb: még a hordásuk alatt sem töredeznek le belőlük mikroműanyagok. Ezért ha tehetjük, vásároljunk natúr anyagokból készült ruhadarabokat és lábbeliket. A CCC webáruházában például számtalan ökológiailag korrekt, bio anyagokból készült cipőt és táskát kapni. Ezekről még a CCC fashion blog cikkeiben is szó van, így olvasva a blogot könnyedén megtaláljuk az ezzel foglalkozó márkákat. A természetes anyagú cipők és táskák egyébként is trendinek számítanak, és sok esetben még tartósabbak is, mint a műanyagot tartalmazó modellek.

Fair trade termékek

A Fair trade, azaz a humánus kereskedés egy olyan kereskedelmi láncolat, ahol kizárt a kizsákmányolás. A Fair trade módon készített ruhák és cipők alapanyagait olyan termelőktől szerzik be, akiknek tényleg tisztességes árat fizetnek. Itt nincsenek gyerekmunkások, nincs alulfizetett dolgozó a cipőgyárakban sem. Az embereket megbecsülik, rendes megélhetést és tisztességes munkaidőt kapnak. A Fair trade kereskedelemből származó termékekre ráadásul szinte kivétel nélkül jellemző a környezettudatos gondolkodás. Vagyis nem csak a társadalmi felelősségvállalást tartják fontosnak, hanem a bolygó védelmét egyaránt. Ezért az ilyen kereskedelemből származó termékek általában mind környezetbarát ruhák és cipők.

Címkék: ccc, cipő, divat, trend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 27. 14:33, szerda | PR

Az állítható magasságú íróasztal: kulcsod a tökéletes ergonómiához

Megvetted már a legkényelmesebb irodaszéket, de még mindig gyakran fáj a hátad? Lehet, hogy itt az ideje átgondolnod azt is, hogy milyen íróasztalhoz ülsz le minden egyes nap.

2024. Március 12. 10:01, kedd | PR

Hogyan legyünk produktívak

Bevált stratégiák