Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 21. 14:16, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu

Donovan gólja döntött, bajnok a Galaxy

Donovan gólja döntött, bajnok a Galaxy

A hazai pályán szereplő, David Beckhammel és Robbie Keane-nel felálló Los Angeles 1-0-ra verte a Houston Dynamo csapatát.

David Beckham öt évvel ezelőtti érkezése óta első bajnoki címét ünnepelhette a Los Angeles Galaxy. Az MLS idei döntőjében esős körülmények között, a Galaxy stadionjában került sor.

A hazai pálya előnyét maximálisan kihasználta az LA, a Dynamo az első félidőben a kapuig is alig jutott el. Ellenben a hazaiak folyamatosan támadtak. Adam Cristman könnyen mesterhármast szerezhetett volna 30 perc alatt, de rendre gólhelyzetben hibázott.

A 12. percben Beckham végzett el szögletet, amit Cristman senkitől sem zavartatva fejelt a kapu fölé. Tizenöt perccel később ugyanez volt a szereposztás: Beckham ívelt jobbról, Cristman fejelt, de Hallnak ezúttal sem kellett védenie. Egy perc sem telt el, amikor egy Donovan-Keane összjáték után megint Cristman hibázott.

Fordulás után egy hosszú indítás pattant az egyik houstoni védőről Robbie Keane elé, de az ír csatár kapu mellé gurított.

Az 57. percben megint Keane volt a főszereplő, Beckham remek kiugratása után talált a kapuba, de a partjelző - tévesen - lest intett.

A 66. percben a Dynamo első igazi veszélyes lehetőségét láthattuk, de Ashe beadása után Adam Moffatt kapu mellé fejelt.

A 72. percben a Galaxy három sztárja összehozta a gólt. Beckham fejelt le egy indítást Keane-nek, aki Donovant ugratta ki, a csapatkapitány pedig remek mozdulattal bökött a labda alá, Hall nem védhetett.

A folytatásban visszaállt a Galaxy, a Dynamo azonban nem jelentett komolyabb veszélyt az Omar González által remekül irányított védelem számára. A hajrában még Beckham kínálta meg egy szabadrúgással Hallt, aki szögletre tudott menteni.

A Los Angeles-i csapat maximálisan megérdemelten nyerte meg a döntőt, a meccs MVP-je a gólszerző Landon Donovan lett, aki a kupát a hazaiak mesterével, Bruce Arenával vette át.

Los Angeles Galaxy – Houston Dynamo 1–0

Gól: Donovan 72.

LA Galaxy: Saunders – Franklin, González, DeLaGarza, Dunivant – Donovan, Juninho, Beckham, Magee – Cristman (Birchall 57.), Keane

Dynamo: Hall – Hainault, Boswell, Cameron, Taylor – Moffat, Camargo, Cruz (Clark 78.), Ashe (Watson 84.) – Ching, Carr (Costly 66.)

Címkék: David Beckham

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.