Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2011. Május 02. 10:57, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Dr Balogh Károly köszöntése

Dr Balogh Károly köszöntése

Nem mindennapi eseményre gyűltek össze május 1-én a meghívott vendégek és Dör község lakosai Dr. Balogh Károly –a község háziorvosának - 70. születésnapján. Lakossági és önkormányzati kezdeményezésre ünnepi keretek között kí

Dóczy Géza polgármester a megjelentek köszöntése után így méltatta az ünnepeltet:

Kedves Dr. Balogh Károly!

Azt hiszem minden megszólítás helyén való, hisz kifejezi azt a sokféle helyzetet, viszonyt, kapcsolatot, amely köztem, velem együtt a falu lakossága és doktor Balogh Károly közt kialakult.

1967 októberében lépett be családjaink életébe dr. Balogh Károly. A körülmények akkor félelmetesnek, mai szemmel nézve talán romantikusnak tűntek. Feladatát csak alig megoldott ellátási körülmények közt kezdte ellátni. Határozottságát, a rend megkövetelését, gyermekszeretetét, nevelés célú beszélgetéseit villantja fel előttünk, amikor meglátjuk.

Szinte egyedülállónak tekinthető több mint négy évtizedes munkássága. Szólnom kell szakmai, emberi hűségéről, arról a hűségről, amely a nagyobb szakmai, társadalmi karriert jelentő hívások ellenére is itt tartotta. A hűségéről, amely hivatásához Dörhöz kötötte. Munkásságában megmutatkozik egy közösség harcos érdekérvényesítése, a reá bízott betegek következetes képviselete.

Dr. Balogh Károly 1941. május 1-jén született Szanyban. Diplomáját 1967-ben szerezte a budapesti Orvostudományi Egyetemen. Dörben 1967 októbere óta teljesít szolgálatot. 1967-ben megnősült, három családja van.

Két ciklusban volt térségünk országgyűlési képviselője, majd ezután lett Rábapordány polgármestere, majd Rábapordány díszpolgára.

Tisztelt Dr. Balogh Károly! Dör Község lakosságának évtizedeken keresztül végzett színvonalas, önfeláldozó gyógyításáért és példamutató egészségügyi ellátásáért Dör Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 10/ 2011.(IV.18.).sz. határozatával Dr. Balogh Károlynak  Dör Község szolgálatáért kitüntetést adományozza, amelyhez szívből gratulálok.

Tisztelt Dr. Balogh Károly! Mindannyiunk tiszteletben tartott Doktor Ura!

70. születésnapja alkalmából a község lakossága, képviselő-testülete és a magam nevében szívből gratulálok, és további munkájához kitartást, jó erőt, egészséget kívánok Önnek, és a mindenben támogató családjának.- fejezte be beszédét a polgármester.

Az önkormányzat, a község lakossága és több magánszemély részéről ajándékok átadására került sor.

A rendezvényt fogadással zárult. 

 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 10:00, vasárnap | Helyi

Kedden reggel teljes szélességben lezárják a vasúti átjárót Bősárkányban

Az autóbuszok is terelő útvonalon közlekednek ideiglenes megállókkal.

2022. Október 01. 17:00, szombat | Helyi

Tisztíttassunk kéményt, mielőtt fűteni kezdünk!

A napokban Jánossomorján a Vasút utca egyik ingatlanában jelzett a szén-monoxid-érzékelő a visszaáramló égéstermék miatt.

2022. Október 01. 10:00, szombat | Helyi

Idén is javaslatot tehetünk, és szavazhatunk az Év bölcsődéje díjra

150 ezer forint értékű ajándékot kap a legjobb intézmény és munkahelyi közösség

2022. Szeptember 30. 16:00, péntek | Helyi

Október 1-től változik a buszmenetrend

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat.