Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2013. Július 26. 08:47, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Drogterjesztőket fogtak el Budapesten

Drogterjesztőket fogtak el Budapesten

Őrizetbe vettek a fővárosban hét embert, akik ellen kereskedéssel elkövetett, kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt indult eljárás - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A kábítószer-terjesztőket - négy férfit és három nőt - a VIII. kerületben fogták el a rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével - írták.
A rendőrség adatai szerint a gyanúsítottak 2012 őszétől az elfogásukig Józsefvárosban több embernek adtak el különféle, kábítószernek minősülő anyagokat azzal, hogy azok azt továbbértékesítsék.
A nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az egyik elkövető lőfegyverrel rendelkezhet. A rendőrök a TEK speciálisan képzett munkatársainak közreműködésével még szerdán kora reggel a gyanúsítottakat józsefvárosi tartózkodási helyükön elfogták, és előállították.
A nyomozók a házkutatások során kábítószer méréséhez szükséges eszközöket, 400 pakett pentakristályt, 408 tablettát (vélhetően ecstasy), 326 pakett úgynevezett biofüvet - amely nem minősül kábítószernek, de bódító hatású -, 35 olyan cigarettát, amelybe biofüvet sodortak, valamint csaknem egymillió forint értékben kiscímletű bankjegyeket foglaltak le.
A megtalált kábítószer piaci értéke körülbelül egymillió forint.
A rendőrség előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartóztatására - áll a közleményben.

Címkék: budapest, drog, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 15:46, hétfő | Kék hírek

Mentősökre támadt egy ittas férfi, vádat emeltek ellene

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan az őt ellátó mentősökre támad.

2023. Szeptember 25. 08:55, hétfő | Kék hírek

Vádat emeltek egy 16 éves fiú ellen, aki osztálytársa megölését tervezte

Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki tavaly ősszel egyik osztálytársa megölésére készült - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

2023. Szeptember 22. 13:00, péntek | Kék hírek

13 és 16 éves fiatalok bántalmaztak életveszélyesen egy férfit

Az Ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két fiatallal szemben, akik 2022. év novemberében, Oroszlányban bántalmaztak egy hajléktalanként élő férfit.

2023. Szeptember 22. 06:00, péntek | Kék hírek

Esztergomi robbantás - Hajdu János: a kommandósok a szakmai protokoll szerint jártak el

Az ügyészség szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai minden szakmai protokollszabályt betartottak a szerdai esztergomi akciónál, amelyben életét vesztette egy rendőr - mondta a TEK főigazgatója.