Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2012. Március 24. 14:05, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Dubaji pénz jön Debrecenbe

Dubaji pénz jön Debrecenbe

A magyar-dubaj WX Development Group vállalkozói inkubátorházának bokrétaavatóját és alapkőletételét tartották pénteken a debreceni Határ úti ipari parkban.

A mintegy tíz millió euró befektetésből megvalósuló, 8 ezer négyzetméteres beruházás szimbolikus alapkőletétele is a magyar és a dubaji partner hosszú távú együttműködésének – mondta Herdon István, a Xanga cégcsoport igazgató-tulajdonosa.

Hozzátette: több mint öt éves előkészítés eredményeképpen alapította meg 2011 végén a debreceni székhelyű vegyes vállalatot a XANGA Investment & Development Group és az Egyesült Arab Emírséghez tartozó Dubai székhelyű WDubai pénzügyi befektető holding. A cég további ipari és szolgáltató infrastruktúra fejlesztéseket tervez a városban és vonzáskörzetében a következő években – jegyezte meg az igazgató.

Herdon István elmondta: a Xanga a dubai központú WDubai cégcsoporttal 2007-ben kezdte el a tárgyalásokat. A 2005-ben alapított, magántulajdonban lévő vállalatcsoport pénzügyi befektetései elsősorban az ingatlanfejlesztés, az építőipar, a légi közlekedés, a logisztika, a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, valamint a nemzetközi kereskedelem területeire irányulnak. A most épülő vállalkozói inkubátorház technológiai transzfer befogadására alkalmas épület, amelynek 40 százalékát már lekötötték. A gyártó-, logisztikai-, szolgáltató- és irodahelyiségek kialakítására alkalmas inkubátorház 200 munkahely kialakítását teszi lehetővé – ismertette Herdon István.

Abdullah Ahmed, a WDubai Group elnöke a beruházás kapcsán hangsúlyozta, hogy az első dubai befektetőként jelent meg egy olyan a régióban, amely szerinte óriási turisztikai potenciállal rendelkezik. Reményét fejezte ki, hogy együttműködésük hosszú távú lesz, s az Egyesült Arab Emírségek más vállalkozói is kedvet kapnak, hogy vállalkozásokat valósítsanak meg Debrecenben és a régióban.

Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere arról beszélt, hogy az elmúlt években befejeződött és még folyamatban lévő infrastrukturális beruházásokra több mint 40 milliárd forintot költött a város, ám nem szorulnak háttérbe a termelő beruházások sem. Debrecen nagyléptékű ipari fejlesztéseket valósított meg, aminek most újabb „lökést adott” a menetrendszerű légi járat beindításának bejelentése – fűzte hozzá a polgármester. Kósa Lajos reményét fejezte ki, hogy a dubaji pénzügyi befektetők is megtalálják számításaikat a térségben, és üzleti siker lesz a magyar-dubajii együttműködés.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 15:09, péntek | Belföld

Megtalálták a Visegrádon Dunába fulladt lány holttestét a fővárosnál

A Duna budapesti szakaszán találták meg a Visegrádnál eltűnt kislány holttestét.

2022. Július 01. 14:06, péntek | Belföld

A hőségriadó miatt nem lesz kamionstop a hétvégén

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a július-augusztusi rend szerint már szombaton 15 órától életbe lépett volna,

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.