Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Június 03. 14:42, szerda | Helyi
Forrás: Papp József

Dumaszínház vagy önkormányzat?

Dumaszínház vagy önkormányzat?

Viccelnek, vagy mindig komolyan gondolják?

Az új önkormányzat felállása után Csornán gyors menetben "közös megegyezéssel" rúgták ki a nekik nem tetsző vezetőket és munkatársakat, akiket részben pályázat nélkül pótoltak. Márciusban Németh Dóra, az új jegyző a Kisalföldnek azt nyilatkozta, hogy a csornai polgármesteri hivatal egyelőre nem felel meg a modern elvárásoknak. Az átszervezéssel és az új erőkkel változást, megújulást ígért. Tapasztaljuk.

Az utóbbi hónapokban számtalan témát szolgáltatott a csornai önkormányzat működése. Az új "vezérkar" néhány hónapos működése alatt már kétszer akadtak fenn a kormányhivatal törvényességi rostáján, két esetben is az ellenzéki képviselők javító módosításaival úszta meg az újabb szarvas hibákat az önkormányzat.

Csütörtökön rendkívüli ülést tart a képviselő-testület. Csak egyetlen napirendi pontot tárgyalnak, aminek a tartalmával alighanem minden csornai egyetért. A József Attila utca felújítása valóban támogatandó, sürgető feladat. Az erről szóló határozati javaslaton azonban már tényleg nem tudom, hogy sírjunk vagy nevessünk? Direkt csinálják, hogy a komoly munka mellett szórakoztassanak is bennünket, vagy ennyire nem érzik fontosnak, amit csinálnak?

Tudom én, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Azt is tudom, hogy ez egy kis adminisztrációs hiba, amit percek alatt javítani lehet. Azt is tudom, hogy nem ezen áll vagy bukik a József Attila utca sorsa.

Azt azonban nem tudom, hogy az előterjesztő polgármester és jegyző elolvasták-e egyáltalán a kiküldött anyagot? Azt sem tudom, mi a rosszabb? Ha el sem olvasva aláírják, aztán had menjen, vagy ha mindketten elolvasták, és észre sem vették, hogy a gyermekétkeztetés feltételeire hivatkozva akarnak útfelújításra pályázni? Azt sem tudom, hogy ha egyetlen napirendet terjesztenek elő egy ülésre, azt miért nem lehet tisztességesen előkészíteni? Azt sem tudom, hogy ha ilyen fontos napirendet ilyen nemtörődöm slendriánsággal terjesztenek elő, hogy végzik a napi rutinmunkát? Azt sem tudom, hogy lesz ebből a jegyző által megígért XXI századi modern ügyfélbarát hivatal a régi rossz helyett?

Talán ha az erőik jelentős részét átcsoportosítanák az önbizalomról az alaposságra, mindannyian többre mennénk. Mindenki nevében csak remélni merem, hogy az utca olyan nagyon kívánt felújítása sokkal gondosabban történik meg, mint ennek a döntésnek az előterjesztése.

Milyen szervezet az, amelyikben egy ilyen bántó hiba egyetlen szűrőn sem akad fenn? Minek kellett ide "új vezérkar" jegyzővel, főállású aljegyzővel a jogász polgármester mellé, kabinetek, kabinetveztő helyettesek, ha hónapról hónapra vagy jogszabálysértő, vagy értelmetlen, vagy ilyen szórakoztató előterjesztések készülnek? Persze ha komolyan gondolják, és tényleg ez a pályázati határozat legmegfelelőbb megfogalmazása, akkor úgyis ott a 10 fős (FIDESZ-KDNP-JOBBIK) szavazógép, akik eddig is nagy lelkesedéssel megszavaztak mindent. Az ellenzék meg ne pofázzon bele, mert akkor rájuk sütik, hogy ők a város ellenségei, mert még a József Attila utca felújítását is ellenzik.

Talán velem együtt sokan olvastak egy tanulságos kis folytatásos mesét a facebook-on egy elvarázsolt országról, ahol:"Az új főtanácsnok kikötötte a királynak, hogy csakis akkor jön el messze földről, ha minden kívánságát teljesíti. A király megígérte, hogy így lesz. Elkötelezettsége jeleként biztosította a megfelelően kibővített havi apanázst és természetesen a főtanácsnokot szállító szekér külön elhelyezését." Tanulságos mese, aminek a legfőbb tanulsága, hogy hirtelen félbeszakadt, befejezetlen maradt. Ez azt hiszem mindent elmond a körülményekről.

(Ha valaki kíváncsi a teljes előterjesztésre, erre a linkre kattintva elolvashatja. Itt arról is megbizonyosodhat, hogy a határozati javaslat valóban így szól, és nem Photoshop, vagy egyéb számítógépes trükkel készítettünk önkormányzatot lejárató anyagot.)

Kíváncsian várjuk a holnapi ülést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.