Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 16. 11:17, péntek | Helyi
Forrás: saját

Egészség-életmód melléklet a Szuperinfóban

Egészség-életmód melléklet a Szuperinfóban

A Rábaközi Szuperinfó ezen a hétvégén Egészség-életmód melléklettel jelenik meg. Olvasóink és hirdetőink is nagyon kedvelik ezt a mellékletet.
A Szuperinfóban elkezdett témákat itt folytatjuk...

Természetes-, natúr-, biokozmetikumok

Itt az ősz, jön a tél, az idő egyre hidegebb, bőrünknek több ápolásra van szüksége, hiszen sok minden árthat a bőrünknek: a stressz, a kimerültség, éjszakázás; helytelen táplálkozás; káros szenvedélyek; nem megfelelő kozmetikumok; smink és hideg.
Télen jobban oda kell figyelnünk a bőrünkre!

Milyen kozmetikumot használjunk?
A legjobbak a natúr- vagy biokozmetikumok, mert ezek előállításához természetes alapanyagokat használnak fel. Nincs bennük paraffinszármazék (egyes források szerint ezek eltömítik a pórusokat, illetve hozzászokást okozhatnak), nem tartalmaznak parabéneket és alumíniumszármazékokat, csak természetes eredetű illatanyagokat rejtenek (azért itt is vigyázni kell az allergizálásra, ezért jobb, ha karunk belső felén kipróbáljuk a kozmetikumot).
Előállításukhoz nem használnak SLS-t, vagyis nátriumlaurilszulfátot, ami erősen szárítja a bőrt, ezért az ilyen hatóanyagot tartalmazó tusfürdő használata száraz bőrűeknek egyáltalán nem ajánlott.
Viszont a biokozmetikumok vitaminban gazdag növényi olajokat tartalmaznak.

Ilyenek például:
• mandulaolaj, mely kiválóan alkalmas kisbabák bőrének ápolásához ( előtte azonban ne felejtsük a bőrpróbát) A, B1, B2, B6, E vitamint tartalmaz
• jojobaolaj, kissé nehezebben szívódik fel, az emberi faggyúhoz hasonlatos összetétele van, nedvességpótló hatású
• ligetszépe olaj, főként ekcémás, száraz bőrű embereknek ajánlott, 20 %-ban hígítva van mandulaolajjal
• argánfaolaj, magas E-vitamin tartalmú, antioxidáns, gyulladáscsökkentő, bőrtápláló

Ha csupán olajakat használunk testápolásra, akkor mindig nedves bőrbe masszírozzuk be, így jobban megmarad a bőr nedvességtartalma.
Magyarországon jelenleg nincs szabályozva, hogy mit nevezhetnek natúr- illetve biokozmetikumnak, ezért a vásárlónak nagyon oda kell figyelni az összetevőkre ilyen termék vásárlásakor. Ami segíthet, hogy léteznek olyan szervezetek, amelyek ellenőrzik a kozmetikumokat. Ha ezek a termékek megfelelnek a kritériumaiknak, illetve az előírásoknak, logóval látják el őket:

Magyarországon kapható natúrkozmetikumok a teljesség igénye nélkül:
Weleda, Logona, Dr. Hauschka, Biola
Mindenkinek gyönyörű bőrt kívánok télen is!

Stánitz Katalin
Szt. Katalin Gyógyszertár

---------------------------------------------------------------------------------
Edit Egészség-varázs

Szeretettel köszöntöm a kedves olvasót. Már egy jó ideje az EDIT EGÉSZSÉG-VARÁZS név alatt folytatom természetgyógyászati tevékenységemet. Tanulmányaimat 2001-ben kezdtem meg a Budapesti Egészség Továbbképző Intézetben, ahol természetgyógyász kineziólógus és reflexológus képesítést szereztem.

A kineziológiaaz a stressz oldási módszer, ahol megkeressük a páciens problémáinak, érzelmi kudarcainak, rossz beidegződéseinek gyökerét és egy speciális technikával oldjuk azokat. Ezáltal felszabadultabbá, vidámabbá, örömtelibbé válik az élet. Közben megtanítok néhány lazító módszert is a problémák önálló megoldására.

A reflexzóna terápiával, illetve talpmasszírozássalnagyon sok betegséget meg lehet előzni, és gyógyítani. Masszírozás közben lehetőség van beszélgetésre, pihenésre, a kiegészítő gyógymódok megbeszélésére egyaránt.

Grafológusiképesítésemet 2007-ben szereztem meg, szintén Budapesten. Nagyon jól tudom alkalmazni az állapotfelmérés során, a pszichikai háttér információk felderítésében. Így az egész emberről tudok teljes képet alkotni, könnyebben lehet az egyes problémák, betegségek kezeléséhez a legmegfelelőbb terápiát kiválasztani.

Most, hogy beköszöntött a nyirkos, ködös őszi idő, hajlamosabbak vagyunk a depresszióra, megelőzésérefényterápiátjavasolok. (A szemöldökök közti területet /harmadik szemet/ világítsuk meg közvetlen közelről, egy-két percig, naponta kétszer.) A megfázásra elsősorban agyógynövényeketválasszuk, kiegészíthetjük illaterápiával, gőzölésekkel….

A stressz, a helytelen testtartás, a monoton munkák, a sportolás okozta izmok kötöttségre válasszanak kollégámmasszázsterápiáiközül: frissítő, thai, intuitív, egész test és részmasszázsokat. Illetve nagyon makacs izomgörcsre a mézmasszázst. Feloldódnak az izomblokkok, könnyebben lehet mozogni és ez jótékonyan hat az illető lelkiállapotára is.

Az ünnepek közelségével hajlamosabbak vagyunk túlhajtani magunkat, az idegrendszerünket. A lazuláshoz illaterápiát, zeneterápiát és szeretetmasszázst ajánlok. Minden tevékenységünket a bizalom, a szeretet jegyében végezzük, mivel mindenkinek szüksége van egy kis odafigyelésre.

Nem csak szaktudásunknak köszönhetően, sok-sok elégedett, mosolygós ember távozik a rendelőnkből.A kezelésekre időpontot kell egyeztetni.

Ajándékutalványainkkallehetőséget adunk, hogy meglepje szeretteit egy kényeztető, felüdítő egészségmegőrző-javító kezeléssel. Szeretettel várja Önöket az EDIT EGÉSZSÉG-VARÁZS.

Varga Árpádnétermészetgyógyász: kineziológus, reflexológus
Tel.: 06-30/9396005

További információ itt:Edit Egészség-varázs

---------------------------------------------------------------------------------

A tánc mindenkié!

Tánccal az egészségért a Diamant –Genius Tánciskolában

Napjaink egyik legnépszerűbb sportága a sporttánc, amely Európa– és világszerte óriási érdeklődést vált ki. Sikerét a gazdag, színes, sokrétű mozgásanyagának köszönheti.

Diamant- Genius Tánciskola már több mint 20 éve meghatározó szerepet tölt be térségünkben a szabadidősport és a kultúra területén. Hetente 2-3 alkalommal tartunk foglakozásokat Kapuváron, Csornán, Fertőszentmiklóson és Sopronban.

Célunk , hogy a táncoktatással a gyerekek fizikai fejlődésén, az esztétikus mozgás fejlesztésén túl pozitívan befolyásoljuk személyiségüket, ezáltal bátrabbak, kitartóbbak, fegyelmezettebbek lesznek. Rendszeres testedzéssel növeljük tanítványaink önbizalmát, ami segíti őket az élet többi területén való helytállásban is. A színpadi fellépésekkel iskolánk növendékei betekintést nyernek a táncművészet izgalmas világába.

Iskolánk töretlen sikerét az igényes, kitartó szakmai munkának, a tanárok és tanítványok közötti harmonikus együttműködésnek köszönheti.

Több korosztállyal foglalkozunk, óvodás kortól felnőtt korig. A táncórák felépítésénél és a koreográfiák összeállításánál figyelembe vesszük tanítványaink életkorát. A legkisebbekkel vidám, mesés történeteket dolgozunk fel. Kezdő csoportjaink részére gondosan kiválasztott zenékre igényes, ötletes koreográfiákat készítünk. A versenyzős csoportjaink kimagasló eredménnyel szerepelnek a hazai és nemzetközi versenyeken, többszörös Magyar, - Európa,-és Világbajnoki címmel büszkélkedhetünk.

Saját tapasztalatból mondhatom, hogy a gyermekkori rendszeres testedzéssel nagyon sok betegséget előzhetünk meg, és pozitív hatással van a felnőttkori életminőségünkre. A tánc olyan mozgásforma, amivel könnyen beépíthető a mai fiatalok és felnőttek életstílusába.

Boros Ágnes Tünde
mestertáncpedagógus
06/70-453-87-62

---------------------------------------------------------------------------------

A fehérebb fogakért...

Fehérebb fogakat szeretne? Mitől lesz fehér a fogunk? A tiszta, fogkőmentes állapot már sokkal fehérebbé varázsolja fogainkat. Első lépés a fogkő eltávolítása, majd polírozása, ezután megállapítjuk az eredeti fogszínt. A fogsor a fehérítés után akár 5-8 árnyalattal is világosabbá válhat. Fogkárosító hatása természetesen nincs a beavatkozásnak. A világosabb fogszín 2-3 évig is megmarad. Napjainkban egyre népszerűbbek a fogékszerek. Ez ragasztással kerül felvitelre és bármikor nyom nélkül eltávolítható illetve más fajtára cserélhető. További fogászati kezelések: esztétikus fogtömések, korona (híd), kerámia héj, Inlay, részleges és teljes protézis (műanyag fogsor), gyökércsúcs resectió, fogeltávolítás.

Rauf-Dent Kft.
Kapuvár, Rákóczi Ferenc u. 34.
96/240-535

---------------------------------------------------------------------------------

További cikkek a témában:

A Csornai Margit Kórházról itt olvashatnak!

Az influenzáról...

A teljes újságot itt lapozhatja át!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.

2024. Április 27. 13:00, szombat | Helyi

Idén is várják a gyerekeket a tűzoltótáborba

Ott a helyed, ha szeretnéd megismerni a tűzoltók munkáját és felszereléseit!

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

Egy győri nőnek 48 millió forintja bánta a hiszékenységét

Megint az AnyDesk alkalmazás! Az elkövetők most banki alkalmazottnak, majd rendőrnek adták ki magukat.

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.