Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2022. Július 18. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Égett a jánossomorjai hulladéklerakó, tarlótüzek és balesetek jellemezték a múlt hetet

Égett a jánossomorjai hulladéklerakó, tarlótüzek és balesetek jellemezték a múlt hetet

A 28. héten történt

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvan eseményhez riasztották a hivatásos tűzoltókat. A tűzesetek és műszaki mentések során huszonnégyen sérültek meg, egy ember életét vesztette.

Árokba hajtott egy furgon hétfőn délelőtt a Győr és Bőny közötti út 42-es kilométerszelvényénél. A győri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanították a járművet, amelyben csak a vezetője utazott. Az autó sofőrjét a tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a kocsiból. Az egység emellett biztosította a baleset helyszínét és a forgalom irányításában vett részt. A jármű vezetőjét könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

Egy mentőautó és két személyautó ütközött össze Mosonmagyaróváron, a Szent István király úton kedden délelőtt. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy személyautóba szorult embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki és átadták a mentőknek, valamint áramtalanították a járműveket. A balesetben négyen sérültek meg.

Frontálisan ütközött egy teherautó és egy személyautó szerdán délelőtt az M19-es autóúton Győrszentiván térségében. A személygépkocsi sofőrje a balesetben életét vesztette, a teherautó sofőrjét könnyebb sérülésekkel kórházba szállította a mentőszolgálat. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a teherautót, biztosították a baleset helyszínét, majd a rendőrségi helyszínelés után a baleset áldozatát feszítővágóval emelték ki az autóból.

Csütörtökön az esti órákban tűz keletkezett egy hulladéklerakó telepen, Jánossomorja közelében, a 86-os főút mellett. Mintegy százötven méter hosszan és húsz méter magasan égett egy szemétrakat oldala és teteje. A mosonmagyaróvári és a csornai hivatásos, valamint a jánossomorjai önkéntes tűzoltók több vízsugárral fékezték meg a lángokat, az oltást erőgépek is segítették.

Kaszáló égett mintegy hat hektáros területen Csapod és Cirák között pénteken délután. A lángokat a kapuvári hivatásos és a fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltók fékezték meg.

Tarló és szalmabálák kaptak lángra vasárnap kora délután, mintegy egy hektáros területen Fertőszentmiklóson a Béke utca közelében. A tüzet a kapuvári hivatásos tűzoltók gyorsan eloltották.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 10:00, szombat | Helyi

Vasárnap új menetrend lép érvénybe a vasúton

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat, és a pályakarbantartás miatti átmeneti vágányzári menetrendet.

2023. Március 31. 16:00, péntek | Helyi

Óvakodjon az online csalóktól!

Fogadja meg tanácsainkat!

2023. Március 31. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2023. Március 31. 09:00, péntek | Helyi

Vasárnaptól változik az autóbusz menetrend, és a győri pályaudvaron a buszok induló kocsiállása

A térségünket érintő pontos részletek a cikkben.