Városlista
2023. április 2, vasárnap - Áron

Hírek

2022. Október 18. 09:10, kedd | Belföld
Forrás: OMSZ

Egy balesetet szenvedett idős nő életét mentette meg egy rendőr

Egy balesetet szenvedett idős nő életét mentette meg egy rendőr

Szarvasnál történt baleset az idős házaspárral, egy pont arra járó rendőr mentette meg az idős hölgy életét.

Szombat reggel árokba hajtott autójával az az idős házaspár, akikhez Szarvas közelébe kérték a mentők gyors segítségét.

Egy éppen arra utazó férfi látta a balesetet, így azonnal félreállt és mentőt hívott, miközben a 85 év körüli sofőr kiszállt az roncsból, 80 év körüli felesége azonban az autóban maradt és nem reagált. A segélykérés közben egy szolgálatban lévő rendőr is megállt a helyszínen, aki azonnal az asszony segítségére sietett, kiemelte a kocsiból és a telefonos utasítások alapján rögtön megvizsgálta, de már nem lélegzett.

Több egységet is riasztottak a helyszínre, köztük helikoptert is, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a mentésirányító a rendőrt, aki az út szélén küzdött a nő életéért.

Perceken belül helyszínre érkezett a segítség, a mentősök folytatták az életmentést, miközben a könnyebb sérüléseket szenvedett férfit is ellátták. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezetek és a beteget és férjét stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 02. 07:50, vasárnap | Belföld

Online pszichoterápiás osztályon is ellátják a pácienseket Szegeden

Eredményes, költséghatékony, rugalmas és innovatív ellátást nyújt a pácienseknek az online pszichoterápiás osztály, amely a Szegedi Tudományegyetem pszichiátriai klinikáján jött létre 2021-ben.

2023. Április 01. 08:22, szombat | Belföld

Netrisk: 52 ezer forint fölé nőtt a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.

2023. Április 01. 08:20, szombat | Belföld

AM: komplex vidékfejlesztési csomag készül a kistelepülések számára

Az Agrárminisztérium a vidéki kistelepülések fejlesztése érdekében többféle támogatási lehetőséggel készül a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában - jelentette ki Feldman Zsolt.