Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Szeptember 06. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egy ember életét vesztette, heten pedig megsérültek a tűzesetek és műszaki mentések során

Egy ember életét vesztette, heten pedig megsérültek a tűzesetek és műszaki mentések során

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten ötvenegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek.

Tűz keletkezett egy száznegyven négyzetméteres ikerházban Nyúlon, a Héma utcában hétfőn éjszaka. Az épület egyik ingatlana teljesen kiégett, míg a másik házrésznek a tetőszerkezetét érintette a tűz. A lakók még a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyták az épületet. A lángokat a győri és a pannonhalmi hivatásos, valamint a pannonhalmi és a győrújbaráti önkéntes tűzoltók a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több vízsugárral fékezték meg. A kiégett ház négy lakója hozzátartozóknál kapott elszállásolást lakosságvédelmi intézkedés keretében.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő kedden este Rábapatonán a Külső Rákóczi út egyik családi házában. A tűzoltók, majd a gázszolgáltató mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban, ezért a szolgáltató a lakók biztonsága érdekében a gázbojlert leplombálta. A problémát a nem megfelelő légellátás okozta. A jól működő érzékelőnek köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Felborult egy személyautó az M85-ös autóút 69-es kilométere közelében Pereszteg térségében a Győr felé vezető oldalon szerdán este. A balesethez a soproni és a sopronkövesdi hivatásos, valamint a nagycenki önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították, majd kerekeire állították az autót. A kocsi vezetőjét kórházba szállította a mentőszolgálat.

Összeütközött egy személyautó és egy kamion a 86-os főút 178-as kilométerénél, Újrónafő térségében pénteken délután. Az autó az út menti árokban állt meg. A balesethez a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a személyautót. A balesetben nem sérült meg senki.

Lesodródott az útról, elütött egy gyalogost, majd egy családi ház kerítésének ütközött egy gépkocsi Sopronban, az Ady Endre úton szombaton éjszaka. A városi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és megvilágították a baleset helyszínét. Az elütött ember életét vesztette a balesetben.

A templom falának hajtott, majd kigyulladt egy személyautó vasárnap este Győrújfalun a Mártírok utcában. A győri hivatásos tűzoltók a lángokat gyorsan elfojtották. Az autóban ülő két ember könnyebben megsérült a balesetben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 10:00, szombat | Helyi

Hétfőtől vonatpótló buszok közlekedenek egyes vonatok helyett Csorna és Sopron között

Indulás előtt tájékozódjon!

2021. Október 15. 16:00, péntek | Helyi

Szarvas ugrott egy autó elé Kisfalud közelében

A baleset során a jármű utasa megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték.

2021. Október 15. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2021. Október 15. 09:00, péntek | Helyi

Segítsenek a két halálos áldozatot követelő jánnossomorjai és mosonmagyaróvári cserbenhagyásos gázolás ügyében

A rendőrség továbbra is kéri a lakosság segítségét.