Városlista
2022. január 25, kedd - Pál

Hírek

2021. November 02. 17:08, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egy ember életét vesztette, tízen sérültek meg a tűzesetek és műszaki mentések során

Egy ember életét vesztette, tízen sérültek meg a tűzesetek és műszaki mentések során

A megyében az elmúlt héten ötvenkettő eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltók

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kamion az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Bőny térségében, hétfőn délelőtt. A sofőr egyedül utazott, észlelve a tüzet időben elhagyta a járművét. A győri és pannonhalmi hivatásos tűzoltók a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával, több habosított vízsugárral oltották el a lángokat. A munkálatok idejére az érintett sztrádaszakaszt teljes szélességében lezárták.

Nyerges vontató ütközött a közútkezelő festési munkálatokat végző járműveinek kedden délelőtt, az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a 146-os kilométernél Lébény térségében. A balesethez a győri, a mosonmagyaróvári és a lébényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítségével emeltek ki a felborult teherautó alól. A rajok áramtalanították a járműveket, felitatták az útra került üzemanyagot, valamint a rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadály megszüntetésében vettek részt. A balesetben egy ember életét vesztette, három embert kórházba szállított a mentőszolgálat.

Kigyulladt egy családi házzal egybeépített, asztalosműhelyként használt melléképület tetőszerkezete Láziban, a Zrínyi Miklós utcában szerdán délelőtt. A tűzhöz a pannonhalmi, a kisbéri és a győri hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, több vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz a családi házra nem terjedt át.

Összeütközött két személygépkocsi Győrújbaráton, az István utcában csütörtökön délelőtt. A balesethez a győri hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, valamint az útra került üzemanyagot felitatták. A balesetben három ember könnyebben megsérült, őket kórházba szállította a mentőszolgálat. A baleset során egy villanyoszlop megrongálódott, ezért a helyszínre kérték az áramszolgáltató munkatársait is.

Pénteken este teljesen kiégett egy családi ház három részből álló melléképülete Rábapatonán az Árpád utcában. A tűzoltók nyolc vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az épületben motorkerékpárok és egy személyautó mellett alkatrészeket, szerszámokat, különböző használati tárgyakat tároltak. A lángok részben a lakóház tetőszerkezetére is átterjedtek, valamint a hőhatástól a szomszédos közösségi ház homlokzata és ablakai is károsodtak. A győri és a csornai hivatásos, valamint a koroncói és a börcsi önkéntes tűzoltók dolgoztak a tűz elfojtásán, majd bontási munkálatokat is végeztek. A tűzeset során nem sérült meg senki. A házban öten éltek, hozzátartozóknál kaptak elszállásolást.

Elhagyta az úttestet, és egy telefonelosztó doboznak ütközött egy személyautó Mosonmagyaróváron, a Mátyás király utcában szombaton délelőtt. A balesethez a helyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 09:00, kedd | Helyi

Kábítószert találtak a kapuvári rendőrök a fiataloknál

Győrben egy középkorú férfit, Kapuváron pedig két fiatalembert fogtak el a rendőrök.

2022. Január 24. 16:00, hétfő | Helyi

Csaló honlap! Ne dőljön be senki!

Fontos figyelmeztetést adott ki az adóhivatal!

2022. Január 24. 13:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.