Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 05. 09:51, péntek | Helyi
Forrás: saját forrás

Egy felelőtlen kormánypárt felelős ellenzéket kíván!

Egy felelőtlen kormánypárt felelős ellenzéket kíván!

A szocialisták elfogadhatatlannak tartják az M85-ös 2x1 sávra szűkítését, és a 2015 évi költségvetés megszorításait.

Sajtótájékoztatót tartott tegnapKránitz László az Magyar Szocialista Párt megyei elnöke az M85-ös gyorsforgalmi út mindenkit megdöbbentő tervezett szűkítéséről és a 2015 évi költségvetésről.

- Elképedve fogadtuk a hírt, miszerint az M85-ös csak kétszer egy sávos lesz Csorna és Vitnyéd közt, a Vitnyéd - Pereszteg szakaszt pedig későbbre ütemezik. Evvel a döntéssel a Fidesz több százezer embert arcul ütött, becsapott. - kezdte sajtótájékoztatóját Kránitz László.Fogalmazzunk úgy, hogy Lázár JánosFodor Tamással karöltvenem mondott igazat. Az önkormányzati kampány hajrájában felelőtlenül, felkészületlenül megígérték, hogy kétszer két sávos út fog vezetni Sopron és Győr között! Most pedig értetlenül és elkeseredve állunk e döntés előtt. Minden eddigi előkészítés és ígéret teljes értékű 2x2 sávos gyorsforgalmi útról szólt. A változás rendkívüli károkat okoz Sopronnak, de Csornától nyugatra a megye valamennyi településének.

- Hazánkban jelenleg négymillió ember él a létminimum körüli szinten, ennek ellenére a Fidesz a szociális kiadások lefaragását tervezi.- tért át második témájára a szocialisták megyei elnöke. A 2015-ös így a szegénység növekedésének a költségvetése lesz. Ez számunkra, szocialisták és baloldaliak számára elfogadhatatlan.Az újabb megszorító intézkedések miatt 2015-ben tovább növekszik majd a nélkülözők száma, és mélyülni fog a szakadék a társadalmi csoportok között. Kevesebb pénzre számíthat Győr-Moson-Sopron megye, a megyei települések és a megyei lakosság is. Így hiába a kormánypárti vezetés, nagy hátrányokat szenvednek el az önkormányzatok, a vállalkozások, az oktatási, a szociális és az egészségügyi intézményeink.

Ebben a helyzetben különösen megdöbbentő a Fidesz megyei országgyűlési képviselőinek és kormánytagjainak az a felelőtlensége, amely szerint meg sem próbáltak küzdeni a hátrányos, és a mindennapi terheket növelő intézkedések ellen. Egyetlenegy módosító indítványt nem adtak be a 2015-ös költségvetéshez.

A megyei MSZP felelőssége teljes tudatában Győr-Moson-Sopron megyéért és az itt élőkért dolgozik. Készen állunk felemelni a hangunkat, és fellépni a rossz intézkedések ellen!

Címkék: Kránitz László, M85, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!