Városlista
2023. március 23, csütörtök - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2011. Október 25. 14:21, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Egy hetük maradt, hogy válaszoljanak

Egy hetük maradt, hogy válaszoljanak

Még egy hétig, hétfő éjfélig tart a hónap elején kezdődött népszámlálás.

A lakás- és személyi kérdőíveket most már csak papíron, számlálóbiztosok közreműködésével lehet megválaszolni, ugyanakkor a korábban önállóan, papíron kitöltött kérdőíveket is nekik kell leadni – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel.

Az adatok közlésekor az „adott eszmei időpontban”, az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni. A számlálóbiztosok most már csak azokhoz csöngetnek be, akiktől nem érkezett kitöltött kérdőív elektronikusan vagy papíron. Ugyanakkor szakadatlanul járják körzetüket, és felveszik az adatokat a címlistájukon esetleg még nem szereplő ingatlanokról, lakás céljára használt építményekről, illetve az ott élőkről is, gondoskodva a teljes körű népesség- és lakásösszeírásról.

A személyes interjú keretében zajló válaszadás esetén az adatszolgáltatás tényét a számlálóbiztos jegyzi fel címjegyzékére. Erről az adatszolgáltató is meggyőződhet, azonban a számlálóbiztosoknak nem kell igazolást adniuk erről. A papíralapú kérdőíveket, mint ahogy az elektronikus kérdőíveket is, a feldolgozás után megsemmisítik. Ha valaki még nem töltötte ki a kérdőíveket, keresnie kell a kapcsolatot számlálóbiztosával, akinek neve és telefonszáma az adatszolgáltatói borítékon található, hogy a válaszadáshoz időpontot egyeztessenek.

Ha valaki nem kapott sem adatszolgáltatói borítékot, sem értesítést a számlálóbiztos érkezésének idejéről, illetve valamiért nem tudja, ki az ő számlálóbiztosa, mielőbb jeleznie kell ezt az önkormányzat jegyzőjénél, aki a település adatgyűjtéséért felelős, illetve az ingyenesen hívható zöldszámok (06-80-200-014; 06-80-200-224) valamelyikén, vagy e-mailben az info.nepszamlalas@ksh.hu címen.

Az október 1-jén indult népszámlálás kezdetétől, tizenhat napon át, elektronikus adatszolgáltatásra is lehetőség volt. A megadott határidőig interneten összesen 817 ezer címről töltötték ki a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit; ez a háztartások 18,6 százalékát jelenti.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Belföld

A bankpánik előtti szinteken az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 188,13 pontos, 0,45 százalékos csökkenéssel, 41 962,45 ponton zárt szerdán.

2023. Március 23. 06:00, csütörtök | Belföld

GFM: a kormány meghosszabbítja a betéti kamatsapkát

A kormány a betéti kamatsapka meghosszabbításáról döntött - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdán.

2023. Március 22. 14:20, szerda | Belföld

Petőfi 200 - Több száz Petőfi-kézirat vált elérhetővé az OSZK online adatbázisában

Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából mintegy ötszáz a költőhöz kapcsolódó kézirattal bővült szerdától az Országos Széchényi Könyvtár(OSZK) internetes tartalomszolgálatatása, a Copia.

2023. Március 22. 14:18, szerda | Belföld

Hamis autódiagnosztikát kínált a webáruházában

A NAV munkatársai hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket, illetve illegális szoftvereket foglaltak le nagy mennyiségben egy Győr-Moson-Sopron vármegyei vállalkozástól.