Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2013. November 01. 22:47, péntek | Belföld
Forrás: InfoVáros

Egy igazi Neckermann Klub Oázis a Zalakarosi Fürdő új beltéri vízipók-csodapók beruházása

Egy igazi Neckermann Klub Oázis a Zalakarosi Fürdő új beltéri vízipók-csodapók beruházása

Magyarország kilenc turisztikai régiója közül az egyik legjelentősebb a Balaton Régió, amely természeti, táji értékekben, kulturális örökségben gazdag terület. A régió turizmusának meghatározó vonzereje a víz, amely egyaránt jelenti a Balatont és a bőséges gyógyvízkészletet. Zalakaros a Balaton Régió jelentős egészségturisztikai vonzerővel rendelkező települése, a régió negyedik leglátogatottabb városa. A Balaton turisztikai régióban legnagyobb vonzerővel rendelkező attrakciók a következőek: a Balaton, mint édesvízi tó, Hévíz, mint a világviszonylatban is egyedülálló gyógyhely, valamint Zalakaros, mint a régió kiemelt családbarát fürdőkomplexuma, ahol folyamatosak a fejlesztések.

A Balaton Régió leglátogatottabb városa Hévíz, majd Siófok, Balatonfüred és Zalakaros következik. Hévíz egyediségét a gyógy-tó jelenti. A régióban a Balaton, mint édesvízi tó központi jelentőséget tölt be. A tó déli partszakaszának központja Siófok, az északi partszakasznak pedig Balatonfüred. Zalakaroson van a Balaton Régió legnagyobb épített családi fürdője, mely a régióba érkezőknek optimális kirándulási útirány. A fürdőváros adta szezonhosszabbítási, valamint a vakáció időszakában „rossz idő esetére vonatkozó” alternatíva a régiós összefogást és együttműködést erősítő kapocs.

A „Családi wellness szolgáltatások fejlesztése a Gránit Gyógy-és Termál fürdőben” pályázat kereteiben megvalósult beruházás értéke közel 600 millió forint, ebből 220 millió Ft állami támogatást hívhatott le a fürdő. A fedett gyermekvilág bekerülési értéke ebből több mint 300 millió Ft volt.

A fürdő célja, hogy a kültéri és beltéri Vízipók Csodapók Gyermekvilág szárazföldi és vízi attrakciós elemeit megtöltse tartalommal, ehhez hátteret a Béres Alexandra vezette Neckermann Klub Oázis program biztosít. Magyarországon a program ez idáig fürdőben még nem valósult meg. Zalakaros lesz az első helyszín, amely a fürdő családbarát jellegét és annak professzionális gyermekanimációs programjait biztosítja. A külföldi desztinációk Neckermann Klub Oázis szállodáiban már évek óta sikeresen működő programot a zalakarosi strandon 2013. év nyarától vezették be a kültéri Vízipók-Csodapók Gyermekvilágban, amely a beltéri gyermekbirodalom tartalommal való megtöltéséről is gondoskodik. Képzett animátorok családi és gyermek programokkal várják a vendégeket. Az animáció célja, hogy a családok még több élményhez jussanak a fürdőben eltöltött idő alatt. Az animáció különlegességét az adja, hogy a foglalkozások során a szórakoztatás mellett az egészségre fókuszálnak. Olyan játékos foglalkozásokon, vetélkedőkön, sport programokon vehetnek részt a gyermekek, melyek az egészséges életmód köré szerveződnek. A város hosszú távú sikerét az egészségturisztikai iparág biztosíthatja, melyhez minél több korcsoportot szeretnének hozzákapcsolni. A gyógyászat által az idősebbeket, wellnesshez kapcsolódóan a szülőket, 2013-tól pedig a Neckermann Klub Oázis program segítségével a kicsiket.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 18:08, kedd | Belföld

Szalmonella miatt visszahívtak egy terméket

Szalmonella szennyezettség miatt az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. visszahívja és a forgalomból is kivonja 95 grammos kiszerelésű BBQ borsdaráló steakbors elnevezésű termékét

2021. Szeptember 28. 17:10, kedd | Belföld

Folyamatosan nő a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

Lassú ütemben, de folyamatosan növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján.

2021. Szeptember 28. 15:00, kedd | Belföld

Hatvan település részvételével rendezik a Nemzeti Vágtát

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik a hétvégén a 14. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén

2021. Szeptember 28. 08:50, kedd | Belföld

Közjogi tárgyú törvénymódosításokról tárgyalnak a képviselők a parlamentben

Az Országgyűlés kedden öt előterjesztés általános vitáját bonyolítja le.