Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Augusztus 02. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Egy kigyulladt mobil miatt evakuáltak egy repülőt

Egy kigyulladt mobil miatt evakuáltak egy repülőt

Egy kigyulladt mobiltelefon miatt evakuálták az utasokat a Ryanair Ibizára induló járatáról a barcelonai El Prat repülőtéren - közölte a La Vanguardia című napilap szerdán.

A kedd délután történt esetről szóló beszámoló szerint a tüzet egy hordozható külső akkumulátor okozta, amelyhez az egyik utas telefonkészüléke volt csatlakoztatva.

A repülőgép még indulás előtt állt, és a felszállási engedélyre várt, amikor a tűz keletkezett, kisebb pánikot okozva az utasok között, akiket felfújható csúszdán keresztül menekítettek ki a gépből, miközben az egyik légi utaskísérő eloltotta a lángokat.

Az ír légitársaság közleményt adott ki a történtekről, kitérve arra is, hogy senki sem sérült meg.

A napilap cikke szerint az utasok mentése kaotikus volt, és közzétettek egy mobiltelefonos felvételt is arról, hogy az emberek a csúszda alján összetorlódtak, és többen ki is borultak belőle a betonra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.