Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 03. 09:05, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Egy magyar együttes dalszövegírójának adta ki magát a nő, milliókat csalt ki

Egy magyar együttes dalszövegírójának adta ki magát a nő, milliókat csalt ki

A ceglédi rendőrök befejezték annak a 37 éves nőnek az ügyét, aki a gyanú szerint egy magyar zenekar dalszövegírójának adva ki magát milliókkal vert át egy pénzügyi tanácsadót.

Mire kiderült, se zenekar, se szerződés, se munkadíj, 11 millió forintja bánta.

Egy csemői férfi tett feljelentést a rendőrségen 2020 decemberében, mivel átverték. Állítása szerint egy interneten megismert nő arra kérte fel, hogy egy magyar zenekarnak készítsen egy ismertséget növelő és gazdasági hasznot hozó anyagot. A nő a zenekar dalszövegírójaként és zeneszerzőjeként mutatkozott be, ám később vált világossá, szövegben tényleg megnyerő, de a zenekarhoz az égvilágon semmi köze. Megállapodtak 9 millió forintos munkadíjban, a szerződés nem foglalták írásba, csak szóban egyeztek meg arról is, hogy a kért anyag középpontjában álló filmterv megvalósítása után annak költségvetéséből részesül majd a tanácsadó – részletezte az ügyet a rendőrség.

A nő hónapokon keresztül hitegette áldozatát, többször kért a film előkészületeire hivatkozva további előlegeket, kölcsönöket, sőt, egy állítólagos betegsége kezelésének költségeit is megfinanszíroztatta a férfivel. Cserébe igyekezett megnyugtatni, hogy több befolyásos és a zenei-, illetve filmiparban ismert emberrel már egyezkedett, a film elkészítése sínen van. Az abonyi nő 11.256.000 forinttal károsította meg a férfit, mire kiderült, se megbízás, se projekt, csak a pénz ment el.
A ceglédi nyomozók minden bizonyítékot beszereztek, az összes tanút felkutatták és kihallgatták, majd 2021. május 25-én délelőtt jelentős kárt okozó csalás bűntettével meggyanúsították az abonyi nőt.

A 37 éves nő a terhére rótt bűncselekményt tagadta, a gyanúsítás ellen panaszt nem tett. Ő homlokegyenest máshogy emlékezett a történtekre. Állította, először ő adott kölcsön 4 millió forintot a férfinek, melyet részletekben törlesztett neki vissza. Aztán valóban kért kölcsön a férfitől, amivel valóban tartozik neki, de az csak 3 millió forint.
Vallomásával a nyomozókat is megpróbálta megvezetni mindenféle kitalált történetekkel, halott családtagjától örökölt, számláján elhelyezett nagyobb vagyonnal, ám mindegyikről kiderítették, hogy nem igaz. Számlaegyenlege csak akkor nem volt mínuszban, amikor a családtámogatási ellátás megérkezett rá. Vagyona nincs, se ingatlana, se ingósága.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 37 éves nővel szemben folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Címkék: cegléd, csalás, csaló, csemő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni