Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 01. 11:47, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy motoros fiatal vesztette életét a babóti útkereszteződésben

Egy motoros fiatal vesztette életét a babóti útkereszteződésben

Halálos baleset Kapuvár és Mihályi között

Halálos közúti közlekedési baleset történt 2017. március 31-én 19 óra 40 perc körüli időben a 8611-es számú úton. Egy 18 éves veszkényi motoros férfi közlekedett Beled irányából Kapuvár felé. A 8611-es út 5+400 kilométerszelvényénél - egy előzés után, a saját forgalmi sávjába visszatérve - feltehetően nagy sebessége miatt elvesztette uralmát a járműve irányítása felett. A motorkerékpár megcsúszott, majd nekiütközött a neki szemből érkező, szabályosan közlekedő személygépjármű bal elejének. Az ütközés során a motoros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Győr-Moson Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a motoros balesetek megelőzése érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:
A jó idő beköszöntével egyre többen közlekednek motorokkal az utakon. A kétkerekűvel közlekedők baleseti kockázata átlag feletti, mivel őket nem védik olyan biztonsági megoldások, mint a gépjárművezetőket, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve.

A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában nagy szerepe van a megfelelő védőruházat és bukósisak kiválasztásának. Az egyre melegebb időjárásban többen nem veszik fel a megfelelő védőruházatot, azonban az motorozáskor az időjárásra való tekintet nélkül szükséges. Egy-egy hosszú úton akár többször álljanak meg, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magukat, de amikor újra motorra ülnek, vegyék fel a védőfelszereléseket!

A gépkocsivezetők mellett a motorosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság, észlelhetőség biztosítása, a kiszámíthatóság, a KRESZ előírások betartása mind-mind fontos láncszeme a biztonságuknak.

Külön ki kell emelni a sebességhatárok betartásának fontosságát! A lassabb ütközési sebesség általában enyhébb sérüléssel jár.
Motorkerékpár vásárlása előtt javasolt figyelembe venni a használat jellegét, a vezetési képességet, a megszerzett rutint.
Fontos az is, hogy kizárólag a jogszabályi előírásoknak megfelelő, karbantartott, kellően felkészített motorkerékpárral vegyen részt a közúti forgalomban! A jó minőségű gumiabroncsok használata is fontos.
Mielőtt a közlekedésben részt vesz ismerje meg motorkerékpárját és folyamatosan fejlessze vezetéstechnikai ismereteit!

Címkék: halálos baleset, motor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 25. 09:00, csütörtök | Helyi

A megengedett sebesség duplájával ment a Speedmaraton megyei nyertese

Speedmarathon

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!