Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2024. Február 26. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Soprpn Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egy üzem szellőzőrendszerében, egy udvaron álló autóban, egy szobai konnektorban gyulladtak tüzek

Egy üzem szellőzőrendszerében, egy udvaron álló autóban, egy szobai konnektorban gyulladtak tüzek

A 8. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

Konnektor körül keletkezett tűz egy családi ház alsó szintjén lévő szobában hétfő éjszaka Beleden, a Jókai utcában. A tűz kismértékben az ágyneműre is átterjedt, azonban a répcelaki önkormányzati tűzoltók helyszínre érkezéséig a tulajdonos eloltotta a lángokat. Az egység átvizsgálta és kiszellőztette az ingatlant. A tűz keletkezésekor négyen tartózkodtak a házban, mindannyian időben, sérülés nélkül elhagyták az épületet.

Családi ház udvarán égett teljes terjedelmében egy személyautó kedd este Győrben, az Andrásvári úton. A győri hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, ami nem terjedt át másra. Az eset során nem sérült meg senki.

Műanyaggyártó üzem elszívó berendezésében keletkezett tűz csütörtök este Győrben, a Régi Veszprémi úton. A győri hivatásos tűzoltók vízsugárral és porral oltóval megfékezték a lángokat. A szellőző rendszeren belül mintegy száz négyzetmétert érintett a tűz, károsítva az alatta lévő berendezéseket is. A tűzoltó egységek megbontották a csőhálózatot és átszellőztették a füsttel telítődött épületet. Az üzemben öten voltak a tűz keletkezésekor, mindenki időben kimenekült, sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délután egy győri, Tompa utcai lakásban, ahol a fürdőszobában egy gázüzemű átfolyós vízmelegítő üzemelt. A gázszolgáltató szakemberének mérései is igazolták a helyszínen a magas szén-monoxid koncentrációt. Az ingatlan lakója fejfájásra panaszkodott, ezért a mentők szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt kórházba szállították.

Négy személyautó karambolozott péntek délután Sopronban, a Bécsi úton. A soproni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Szalagkorlátnak ütközött egy utánfutót vontató személyautó szombat reggel az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, a Győr-kelet csomópontnál. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, és perlittel felitatták az úttestre kifolyt olajat.

Kamionba hajtott egy kisbusz szombat délelőtt az M1-es autópálya Budapest felé tartó oldalán, a 112-es kilométernél lévő lehajtónál. A kisbuszba egy ember beszorult, őt a győri hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a járműből és átadták a mentőknek.

Mintegy tíz négyzetméteren égett a száraz fű egy hétvégi ház udvarán vasárnap délelőtt a győri Fenyves soron. A győri hivatásos tűzoltók és a győrszentiváni önkéntes tűzoltó egyesület tagjai vonultak a helyszínre, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. A lángok nem terjedtek át másra. A tüzet a tulajdonos okozta, ezért a tűzoltók helyszíni bírsággal sújtották.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.

2024. Április 16. 13:40, kedd | Helyi

Felfoghatatlan tragédia, elhunyt a Kossuth Szakiskola igazgatója

Nyugodjék békében!

2024. Április 16. 13:00, kedd | Helyi

Hét és félmilliót csaltak ki egy csornai asszonytól

A csornai rendőrök vizsgálnak egy internetes csaló által elkövetett bűncselekményt.

2024. Április 16. 09:00, kedd | Helyi

A Költészet napjára emlékeznek Páliban

Devecseri Zoltán verseskötetének bemutatása