Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2013. Augusztus 05. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

Egyedi telefon mindenkinek: bemutatkozott a Motorola X

Egyedi telefon mindenkinek: bemutatkozott a Motorola X

Sokáig nem találta a helyét az amerikai vállalat, ám az első, a Google szárnyai alatt fejlesztett telefonnal úgy tűnik, hogy megtalálták a helyes utat. A telefon nemcsak szép, de a felhasználó a saját igényeire szabhatja, hogy pontosan úgy nézzen ki, ahogy neki tetszik.

Már hosszú ideje csepegtették az információkat a Motorola X körül, ám tegnap este végre hivatalosan is lelepleződött az újdonság.

A már teljes egészében a Google szárnyai alatt, Amerikában fejlesztett és gyártott készülékbe egy kétmagos, 1,7 GHz-en működő Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzor került, amit egy Adreno 320 GPU és 2 GB RAM egészít ki. A beépített memória mérete verziótól függően 16 vagy 32 GB lehet, természetesen lehetőség van microSD segítségével további bővítésre. A hátoldalra egy 10 megapixeles, ClearPixel technológiával felvértezett kamera került, amivel éjszaka is lehetőségünk nyílik éles fotók készítésére. Az egység képes HDR, sorozat- és panorámafelvételek készítésére is, videót pedig 1080p felbontásban, 60 fps sebességgel rögzíthetünk.

A Motorola egy igazán személyessé alakítható telefont mutatott be az X személyében, hiszen míg az előlap fekete és fehér színben pompázhat, a hátlap 18 féle variációban rendelhető. Akiknek ez is kevés, azok a hátlapra gravíroztathatnak számukra tetsző üzeneteket is.

Az Android 4.2 Jelly Beannel érkező telefon nemcsak külsőleg, de belsőleg is igyekszik más lenni, mint a többiek. A Motorola ezért néhány extra dologgal turbózta fel a rendszert. Megjelent az Active Display névre keresztelt funkció, segítségével alap információkat láthatunk a kikapcsolt, 4.7″-es, 720p felbontású Amoled kijelzőn. Azok dolgát is szeretnék megkönnyíteni, akik beleszerettek a modellbe, mivel a Migrate segítségével könnyen átmenthetik adataikat a korábbi telefonjukról.

Mivel a Motorola X hátlapja ívelt, ezért a gyártó 5,6 és 10,4 mm között határozta meg a vastagságát. A 130 grammos telefon hátlapja alatt egy 2200 mAh-es akkumulátor foglal helyet, amivel 13 órát cseveghetünk 3G-s hálózaton.

A hivatalos itthoni árat és a megjelenés idejét egyelőre homály fedi, de valószínűleg már az ősz folyamán kapunk az amerikai vállalat nagy reménységéből.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 17:06, szerda | Belföld

Munka közben rádőlt a fa egy emberre, életét vesztette

2022. Szeptember 28. 13:11, szerda | Belföld

Tovább erősödött Magyarország innovációs teljesítménye az Európai Bizottság jelentése szerint

Magyarország idén még közelebb került az EU-átlaghoz a kutatás-fejlesztés és innováció területén.

2022. Szeptember 28. 13:06, szerda | Belföld

MEKH: európai összehasonlításban továbbra is kedvező áron juthatnak energiához a magyar fogyasztók

A meghatározott éves átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások európai összehasonlításban továbbra is kedvező áron juthatnak földgázhoz és villamos energiához

2022. Szeptember 28. 09:22, szerda | Belföld

Több tucat indítókulcsot találtak az autótolvajnál a rendőrök

Elloptak egy teherautót a XIII. kerületből. Az angyalföldi rendőrök másnap vették őrizetbe a feltételezett tettest, aki akkor két másik kocsit próbált idegen kulcsokkal felnyitni.