Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Augusztus 05. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

Egyedi telefon mindenkinek: bemutatkozott a Motorola X

Egyedi telefon mindenkinek: bemutatkozott a Motorola X

Sokáig nem találta a helyét az amerikai vállalat, ám az első, a Google szárnyai alatt fejlesztett telefonnal úgy tűnik, hogy megtalálták a helyes utat. A telefon nemcsak szép, de a felhasználó a saját igényeire szabhatja, hogy pontosan úgy nézzen ki, ahogy neki tetszik.

Már hosszú ideje csepegtették az információkat a Motorola X körül, ám tegnap este végre hivatalosan is lelepleződött az újdonság.

A már teljes egészében a Google szárnyai alatt, Amerikában fejlesztett és gyártott készülékbe egy kétmagos, 1,7 GHz-en működő Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzor került, amit egy Adreno 320 GPU és 2 GB RAM egészít ki. A beépített memória mérete verziótól függően 16 vagy 32 GB lehet, természetesen lehetőség van microSD segítségével további bővítésre. A hátoldalra egy 10 megapixeles, ClearPixel technológiával felvértezett kamera került, amivel éjszaka is lehetőségünk nyílik éles fotók készítésére. Az egység képes HDR, sorozat- és panorámafelvételek készítésére is, videót pedig 1080p felbontásban, 60 fps sebességgel rögzíthetünk.

A Motorola egy igazán személyessé alakítható telefont mutatott be az X személyében, hiszen míg az előlap fekete és fehér színben pompázhat, a hátlap 18 féle variációban rendelhető. Akiknek ez is kevés, azok a hátlapra gravíroztathatnak számukra tetsző üzeneteket is.

Az Android 4.2 Jelly Beannel érkező telefon nemcsak külsőleg, de belsőleg is igyekszik más lenni, mint a többiek. A Motorola ezért néhány extra dologgal turbózta fel a rendszert. Megjelent az Active Display névre keresztelt funkció, segítségével alap információkat láthatunk a kikapcsolt, 4.7″-es, 720p felbontású Amoled kijelzőn. Azok dolgát is szeretnék megkönnyíteni, akik beleszerettek a modellbe, mivel a Migrate segítségével könnyen átmenthetik adataikat a korábbi telefonjukról.

Mivel a Motorola X hátlapja ívelt, ezért a gyártó 5,6 és 10,4 mm között határozta meg a vastagságát. A 130 grammos telefon hátlapja alatt egy 2200 mAh-es akkumulátor foglal helyet, amivel 13 órát cseveghetünk 3G-s hálózaton.

A hivatalos itthoni árat és a megjelenés idejét egyelőre homály fedi, de valószínűleg már az ősz folyamán kapunk az amerikai vállalat nagy reménységéből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.