Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2018. Május 11. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt

Egyetemisták vadászvetélkedőjét rendezték Göbös-majorban

Egyetemisták vadászvetélkedőjét rendezték Göbös-majorban

Egyben emlékverseny is volt az egyetem tavaly elhunyt hallgatója, Rakonczai Péter tiszteletére

VII. Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedő gyakorlati versenye Göbös-majorban
Az évente hagyományosan megrendezésre kerülő két napos eseménynek ebben az évben a Soproni Egyetem volt a szervezője, amely a vadászvetélkedő gyakorlati színterének biztosítására közreműködő partnerként Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt-t kérte fel. Az esemény egyben emlékverseny is volt az egyetem tavaly elhunyt hallgatója, Rakonczai Péter tiszteletére.

Ezen a versenyen – egyéni, illetve csapat számokban – azok a felsőoktatási intézmények vehetnek rész, amelyek vadgazdálkodási képzést folytatnak. Így idén a Gödöllői Szent István Egyetem, a Budapesti Állatorvos-tudományi Egyetem és a Soproni Egyetem összesen öt csapattal 19 részvevővel nevezett a programra.

A rendezvényt Pap László, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese és Prof. dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora nyitotta meg, majd az egyéni próbákon vadászetikai teszt, vadászkürtjel felismerés, erdei szalonka korbecslése, koronglövészet, futóvad- vagy állócél lövészet volt a feladat. A csapatverseny során fegyver összeszerelésben, csapda felállításban, vadászvendég kísérésben és vadászat szervezésben mérték össze tudásukat az egyetemisták.

A verseny szervezői és résztvevői együttes véleménye alapján a Kisalföldi Erdőgazdaság göbös-majori Ökoturisztikai Központja kiváló helyszínnek bizonyult, mert. a résztvevők értékelése alapján a vetélkedő szakmai bonyolítása, az egyes helyszínek és az ellátás kiváló minősítést kapott

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 09:00, szerda | Helyi

Három ismeretlen károkozót keresnek most a rendőrök

A rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2021. Szeptember 21. 16:00, kedd | Helyi

Az elmúlt héten hatvanegy eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek

A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen kilenc ember sérült meg.

2021. Szeptember 21. 13:00, kedd | Helyi

Szerdán eboltás lesz Rábatamásiban

Veszettség elleni kötelező védőoltás és féregtelenítés.