Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Március 22. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: WEBBETEG

Egyetlen papírfecnivel megkönnyíthetnénk az orvosok munkáját

Egyetlen papírfecnivel megkönnyíthetnénk az orvosok munkáját

Spóroljon időt!

Senki sem szereti az orvosi váróban tölteni az szabadidejét, ennek ellenére a legtöbb esetben kénytelenesek vagyunk hosszú perceket – rosszabb esetekben akár órákat is – várakozással tölteni. Mindannyian szeretnénk ezt az időt minimálisra csökkenteni, de mi jelenthetne megoldást? A WEBBeteg egészségportál egy egyszerűen használható, ingyenes lehetőséget kínál, ami nem csak a betegnek, hanem az orvosnak is óriási segítséget jelenthet.

Gyógyszerlista - Időt spórol, és hozzájárul a hatékony kezeléshez

Egy kis cédula a zsebben, ami tartalmazza az alkalmazott készítmények pontos hatóanyagát és szedési gyakoriságát, hatalmas segítséget jelenthet a kezelőorvosnak: elegendő információ birtokában gyorsabb és hatékonyabb kezelésben részesülhet a beteg, ráadásul a gyógyszerlista sok esetben értékes időt spórolhat meg, így akár a várakozási időt is lecsökkentheti.

Minek a lista, ha működik az EESZT?

Felvetődhet a kérdés, hogy miért szükséges egy plusz papírlapot magunkkal hordani, ha hónapok óta üzemel az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér. Az EESZT egy hasznos és rengeteg potenciált jelentő változás, de a betegek korlátozhatják az adatokhoz történő hozzáférést, egy esetleges áramszünet vagy rendszerleállás szintén megakadályozhatja az információk lekérését, valamint az is előfordulhat, hogy egy olyan szituációban lenne szükség a beteg adataira, amikor nincs közelben egy számítógép, vagy az ellátásra szoruló személy nem képes kommunikálni.

A WEBBeteg gyógyszerlistája nem csak kiegészíti az EESZT nyújtotta lehetőségeket, hanem biztosítékot is nyújt: segítségével a kezelőorvos gyorsabban és hatékonyabban kezdhet neki a beteg kezelésnek, ami egy sürgősségi ellátás alkalmával akár életet is menthet!

Felkészületlenség = Elvesztegetett idő

Az orvosok tapasztalatai is azt igazolják, hogy sok a felkészületlenül érkező beteg. A megkérdezett szakemberek szerint:

  • a betegeknek csak kevesebb mint 1/3-a tudja felidézni a szedett gyógyszerek és táplálék-kiegészítők pontos neveit, valamint az alkalmazott dózisokat,
  • a készítmények utáni nyomozás a rendelési időből akár 5-10 percet is elvehet, a kapott eredmény pedig a legtöbb esetben nem elegendő ahhoz, hogy a kezelést hatékonyan el lehessen kezdeni,
  • a kutakodásra fordított percek olyan fontos dolgoktól veszik el az időt, mint a beteg panaszainak részletes megismerése, vagy a páciensek alapos tájékoztatása.

Ismerje meg részletesebben az orvosok véleményét!

Töltse le, töltse ki, és ajánlja ismerőseinek!

Szeretné megkönnyíteni az orvosok munkáját, valamint időt spórolni saját magának? Nem kell mást tennie, mint letölteni a WEBBeteg gyógyszerlistáját, kitölteni a szükséges adatokat, majd a papírlapot betenni a pénztárcájába vagy a kabátja zsebébe. Néhány perces feladat, de akár életet is menthet!

További információkért és a gyógyszerlista letöltéséhez kattintson ide!

Címkék: beteg, gyógyszer, orvos, recept

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 16:00, szerda | Helyi

Magyarkeresztúrról eltűnt férfit keresnek a rendőrök

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2024. Április 17. 13:00, szerda | Helyi

A viharos szél miatt több tűzoltói beavatkozásra is szükség volt

Kidőlt fák, leszakadt faágak.

2024. Április 17. 09:00, szerda | Helyi

Hasznos közlekedési tanácsok a szeszélyes, esős áprilisi időben

Óvatosan az utakon!

2024. Április 16. 16:00, kedd | Helyi

Jótékonysági futás Kapuváron

A tűzkárt szenvedett család megsegítéséért.