Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2018. Január 08. 12:21, hétfő | Helyi
Forrás: Papp József

Egyirányú marad-e Csornán az áruház előtti tér?

Egyirányú marad-e Csornán az áruház előtti tér?

Megkérdeztük a polgármestert.

Az elmúlt év őszén felújították Csornán a Mártírok terét, az áruház előtti tér nyugati oldalát. Mint arról októberi cikkünkben is írtunk, térbeton burkolatot kaptak a parkolók és a járda is. A beruházás elkészült, a növényágyak beültetésével a tavaszt várják. Akkor azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a teret ideiglenesen, a munkák idejére egyirányúsítják.

Ma azonban még mindig egyirányú a tér, az Arany János utca felől a Behajtani tilos tábla ideiglenes talapzatban áll (képünkön), a főút felől a Egyirányú utca táblát azonban fix oszlopra szerelték fel. Többen is kérdezték a városban, hogy mi lesz a tér forgalmával, így marad-e, vagy visszakapják az autósok mindkét irányt? Ez azért is érdekes, mert sokak tapasztalata, hogy rendszeresen látni a térről a főútra kikanyarodó, vagy a lámpa előtt tilos irányból várakozó autósokat.

Telefonon kérdeztük Dr Bónáné Dr Németh Katalin polgármestert, hogy mire számíthatunk a Mártírok tere közlekedésében? A polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy a tér közlekedéséről végleges döntés még nincs. Mint sokak előtt ismert, az önkormányzat pályázati támogatást nyert termelői piac kialakítására a Mártírok terén, ez a beruházás hamarosan megkezdődik. Ennek keretében a tér keleti oldalát is felújítják a parkolókkal együtt. Az ottani munkák idejére is indokolt lesz az egyirányúsítás, ezért az ideiglenesen fennmarad. Amikor a tér teljes felújítása befejeződik, akkor fog az önkormányzat végleges döntést hozni arról, hogy egyirányú marad, vagy újra mindkét irányban járhazó lesz a Mártírok tere.

Addig is mindenkit kérünk, hogy a balesetek elkerülése érdekében figyelmesen vezessenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Február 25. 13:00, vasárnap | Helyi

Az eddigi csúcs 15.000 vadlúd volt a Hanság vizes élőhelyein

Folyamatosan figyelik és számlálják a vonuló vízimadarakat.

2024. Február 25. 09:00, vasárnap | Helyi

Felújítják Bágyogszováton a régi posta épületét

Szolgálati lakást és üzlethelyiségeket alakítanak ki.

2024. Február 24. 19:00, szombat | Helyi

Eredménytelen lett a Fertő-tavi beruházásra kiírt kivitelezői pályázat

Egyelőre nem tudni, végül melyik terv alapján folytatódik majd a sok vitát kiváltó Fertő tavi beruházás.