Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Január 04. 16:31, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egymást érték a balesetek a hosszú hétvégén

Egymást érték a balesetek a hosszú hétvégén

A hosszú hétvége zord időjárása több súlyos balesetet okozott Győr-Moson-Sopron megye útjain.

Az új év első napján hajnali 5 óra 30 perckor Sopronban egy 27 éves kópházi lakos nem az út vonalvezetésének és az útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, így megcsúszott a nedves úton. A csúszás következtében a gépjárművel áttért a menetirány szerinti szemközti sávba, ahol összeütközött egy 46 éves peresztegi lakos által vezetett gépjárművel. A baleset következtében három személy sérült meg, őket a mentők kórházba vitték.

Az M1-es autópálya 149+600 kilométerszelvényénél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon 2016. január 2-án 13 órakor négy személygépjármű ütközött a nedves útburkolaton. A balesetben összesen öt személy sérült meg.
Ugyanezen a napon Sopronban további két baleset is történt a téli időjárás során megváltozott útviszonyok miatt. Az első esetben 16 óra 50 perckor Ágfalva irányából Sopron felé közlekedett egy 63 éves asszony, amikor személygépjárművével megcsúszott a havas, jeges úton és egy útszéli nyárfa törzsének ütközött. A balesetben a gépkocsi az oldalára borult és a sofőrt súlyos kézsérüléssel vitte a mentő kórházba.

Fertőd irányából Ausztria felé közlekedett 2016. január 2-án 17 óra 30 perckor egy 41 éves fertőszentmiklósi férfi. Haladása során nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét és a jeges úton megcsúszott, letért az útpadkára, majd frontálisan összeütközött egy a szemközti sávban szabályosan közlekedő kisbusszal. A baleset következtében öt személy sérült meg, őket a mentők kórházba vitték.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a havas, nedves útburkolaton nagyobb követési távolságot kell tartani, illetve csökkenteni kell a sebességet, hogy megcsúszás esetén könnyebben lehessen a manőverezési hibát korrigálni! Téli útviszonyok esetén hosszabb fékútra és a gumiabroncsok csökkent tapadására is számítani kell!

Címkék: baleset, karambol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei