Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2012. Május 22. 07:19, kedd | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Egyre érettebbek a felixesek

Egyre érettebbek a felixesek

Körmendi Petra, Nguyen Anasztázia és Szabó Krisztián az elmúlt napokat a sportolás mellett tanulással és vizsgázással töltötte, mindhárman ugyanis 2012-ben érettségiznek.

Az elmúlt napokban a Felix Promotion sportmenedzser-iroda három védencének is a versenypálya mellett az iskolapadban is helyt kellett állnia, Körmendi Petrára, Nguyen Anasztáziára és Szabó Krisztiánra is érettségi vizsgák vártak-várnak. A jelek szerint egyiküknek sem okozott túl nagy nehézséget a vizsgák írásbeli része.

„Nekem szerencsére csak matekból kellett érettségiznem, a többi tantárgyból szóbeli vár rám – mondta a legnagyobb magyar sprintertehetségnek tartott Nguyen Anasztázia, aki gazdasági szakon szeretne továbbtanulni, és vélhetően a marketinget célozza meg. – Nem tűnt nehéznek a feladatsor, de biztos, hogy voltak olyan apróságok, amiket nem vettem észre vagy elrontottam. Gőzerővel készülök a szóbelikre, remélem, ott sem okozok csalódást.”

A wakeboardos Körmendi Petrának több feladata is volt: „Magyarból a Karinthy-novellát választottam, az ilyen feladatok közelebb állnak hozzám. Szerintem a matekkal sem volt gond, ahogyan az emelt szintű biológiával sem. Természetesen izgulok, melyik hogyan sikerült pontosan, különösen az emelt szintű vizsgáim fontosak. Június elején az emelt szintű tantárgyakból jöhet a szóbeli, a hónap végén pedig a befejezés.”

Anasztáziához hasonlóan gazdasági „jövővel” kacérkodik Szabó Krisztián is, aki az IBS üzleti főiskolát „nézte ki” magának. „Ha minden jól alakul, ott folytatom. Négy évig angolul tanítanak, gyakorlatias az oktatás, az iskolának pedig jók a kapcsolatai. De előtte persze még ott vannak a tételek… A matektól féltem a legkevésbé, úgyis mondhatnám, azt vártam a legjobban. Egy példát elrontottam, de nem azért, mert nem tudtam, hanem mert figyelmetlen voltam. A fizika nagyon nehéz volt, még a tanáraim szerint is, és azt már tudjuk, hogy többeknek nem sikerült. Én nem bukom meg, de nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna. A magyart kipipáltam, történelemből pedig hetvenöt százalék körüli lesz a tesztem, ami nekem tökéletes. A töri ugyanis nem fekszik igazán nekem…” – mondta az autókrosszos tehetség.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 04. 07:13, szerda | Sport

Marco Rossi: Köszönöm, Magyarország!

Magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya és Cosimo Inguscio másodedző kedden Budapesten, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében.

2023. Október 03. 15:34, kedd | Sport

Magyar labdarúgó-válogatott - Nagy Zsolt is a keretben

Hosszú sérülését követően újra bekerült a magyar labdarúgó-válogatott keretébe Nagy Zsolt, a Puskás Akadémia futballistája.

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Sport

A Ferencváros kiütéses győzelmet aratott az örökrangadón

A címvédő Ferencváros rendkívül magabiztos, 6-1-es győzelmet aratott az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

2023. Szeptember 29. 08:57, péntek | Sport

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

Folytatódott a 2023-as Rallycross OB és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban.