Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 09. 07:39, csütörtök | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Egyre népszerűbb a first lady az Egyesült Államokban

Egyre népszerűbb a first lady az Egyesült Államokban

Év eleje óta jelentősen nőtt az amerikai first lady, Melania Trump népszerűsége az Egyesült Államokban - derült ki a CNN amerikai hírtelevízió és az ORC közvélemény-kutató intézet közös felméréséből.

A helyi idő szerint szerdán nyilvánosságra hozott adatok szerint míg januárban a megkérdezetteknek csak 36 százaléka nyilatkozott kedvezően a január 20. óta hivatalban lévő Donald Trump amerikai elnök feleségéről, addig most 52 százalékuk dicsérte őt. A március elején készült felmérés alapján a megkérdezettek 32 százalékának változatlanul negatív a véleménye Melania Trumpról, 12 százalékuknak nincs is véleménye a first ladyről, 3 százalékuk pedig soha nem is hallott róla. Melania Trumpot a férfiak 58 százaléka és a fehér amerikaiak 60 százaléka ítéli meg kedvezően, míg a nők körében jelenleg ez az arány 46 százalékos.

A szlovén születésű egykori topmodell egyelőre nem a Fehér Házban lakik, a tanév végéig a kisfiával, a 10 éves Barronnal New Yorkban marad, s várhatóan nyáron költözik át Washingtonba, az elnöki rezidenciára. Eddig csak alkalmanként utazott az amerikai fővárosba, legutóbb éppen szerdán, amikor a nemzetközi nőnap alkalmából díszebédet adott női politikusoknak. A first lady minden hétvégéjét Floridában tölti Trump elnökkel.

A sajtóban sokáig folyt a találgatás, hogy Melania Trump egyáltalán beköltözik-e a Fehér Házba, de ez immár nem vita tárgya: a munkáját segítő stáb tagjainak egy részét ugyanis már szerződtették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 04. 19:00, szombat | Külföld

38 éve robbant fel a csernobili atomerőmű

Az Ukrajnában zajló háború nukleáris létesítményeket veszélyeztet.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez