Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:27, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Egyre népszerűbb a futóturizmus Magyarországon

Egyre népszerűbb a futóturizmus Magyarországon

Egyre többen vesznek részt Magyarországon a fővárosi és vidéki futóversenyeken, a szeptember 4-én megrendezett Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra 52 országból több mint 4 ezer futó és kísérője érkezett Budapestre.

Eddig még soha ennyi külföldi futó nem nevezett erre a versenyre - derül ki a Budapesti Sportiroda (BSI) közleményéből.

A BSI szerint ez 35 százalékos növekedés az előző évi részvételhez képest.A félmaratonon az idén 12 ezren, tavaly 10.500-an vettek részt.Tavaly a BSI összes versenyén 97.420-an, tavalyelőtt 86.502-en indultak, az idén az első félévben pedig 60 ezren.

A BSI tájékoztatása szerint a külföldiek a két legnagyobb nemzetközi versenyen, a SPAR Budapest Maratonon és a Nike Budapest Félmaratonon indulnak elsősorban. Tavaly a félmartonon 20, a maratonon 40 százalékkal több külföldi vett részt, mint egy évvel korábban, amikor öt kontinensről 63 országból, közel 9 ezer induló és hozzátartozó mintegy 29 ezer vendégéjszakát töltött el a fővárosban. Az általuk generált bevétel csaknem 1 milliárd forint volt - közölte a BSI.

Az idei félmaratonon a külföldiek közül a legtöbben holland és német turisták voltak. Az előzetes megkérdezés alapján idén kicsit nőtt az átlagos tartózkodási idő. Tovább erősödött az utazásukat egyénileg, az interneten szervezők száma. Az öt-hat évvel ezelőtti 12-15 utazási irodához képest idén már csak 5 tudott utasokat gyűjteni. A Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra francia, német és holland újságírók is érkeztek.

A hazai futóélet legnagyobb és a legtöbb külföldit vonzó eseményére, az október 2-i 26. SPAR Budapest Nemzetközi Maratonra is hatalmas az érdeklődés. Augusztus végéig 45 százalékkal több külföldi nevezés érkezett, mint az előző év hasonló időszakában.

A tendencia alapján tovább növekedhet és idén már 1 milliárd forint fölé emelkedhet a magyar gazdaság bevétele a futóturizmusból.

A BSI tájékoztatása szerint világszerte megfigyelhető, hogy nő a nagy maratonokon résztvevők száma, egyre többen utaznak külföldre a nagy futóversenyekre.

MTI

Címkék: futás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.