Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. November 20. 14:54, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre több a gyógyszerfüggő csecsemő

Egyre több a gyógyszerfüggő csecsemő

Egy amerikai felmérés szerint egyre több olyan gyermek születik az Egyesült Államokban, akik már világra jövetelkor gyógyszerfüggőségben szenvednek.

Ennek oka, hogy egyre több nő válik függővé vényköteles gyógyszerektől. Magyarországon nincs statisztika a gyógyszerfüggő kisbabákról.

Bár országos szinten pontos számokat nem lehet tudni, a tudósok úgy vélik, az Egyesült Államokban néhány év alatt két-háromszorosára nőtt a gyógyszerfüggőséggel születő gyermekek aránya. A kutatás szerint a helyzet Florida államban a legsúlyosabb, mivel ott található az illegális-gyógyszerkereskedelem központja. A USA Today beszámolója szerint míg Florida államban 2006-ban 354 gyógyszerfüggő gyermek született, addig 2010-ben már 1374.

Magyarországon nincs statisztika a gyógyszerfüggő kisbabákról - mondta Zacher Gábor toxikológus, aki szerint egyre kevesebb a kábítószert használó kismamák száma. Az altató- és nyugtatószereket szedő terhes nők számáról is csak becsült adatok vannak. Összesen 30-40 ezer lehet a függők száma, akik közül természetesen nem mindenki nő és gyermekvállaló - tájékoztatott az Inforádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.