Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2013. Január 24. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre több magyar tejet vásárolunk

Egyre több magyar tejet vásárolunk

Jelentős mértékben megugrott a hazai dobozos tej értékesítése, köszönhetően a kereskedelmi láncok és a Vidékfejlesztési Minisztérium megállapodásának – derül ki az Agrárgazdasági Kutatóintézet jelentéséből, amelyről a Magyar Nemzet számol be. A nagy áruházláncok a tárca nyomására intézkedtek az importtejet és a trappista sajtot népszerűsítő kampányaik leállításáról, és megszüntették a diszkriminatív árazást is.

Éves összehasonlításban ötven százalékkal nőtt tavaly a hazai másfél százalékos zsírtartalmú dobozos tej értékesítése. A kereskedők a 2,8 százalékos zsírtartalmú magyar dobozos tartós tejből is 24 százalékkal többet adtak el – derült ki az Agrárgazdasági Kutatóintézet tejpiaci felméréséből.Az intézmény magyarázata szerint a jelentős javulás oka, hogy az üzletláncok – az Auchan, a CBA, a Coop, a Lidl, a Spar és a Tesco – a Vidékfejlesztési Minisztériummal folytatott tárgyalások nyomán intézkedtek az importtejet és a trappista sajtot népszerűsítő kampányaik leállításáról, valamint közreműködtek a nagyobb mennyiségű hazai termékek értékesítésében.

Címkék: gazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 15:50, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: ellentétes a kontinens érdekeivel, hogy Brüsszel leválasztja Európát az orosz energiahordozókról

Ellentétes a kontinens érdekeivel, hogy Brüsszel leválasztja Európát az orosz energiahordozókról - jelentette ki a miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján.

2023. Szeptember 25. 15:49, hétfő | Belföld

A globális minimumadóról egyeztet Varga Mihály magyarországi vállalatvezetőkkel

Egyeztetést kezdeményez Varga Mihály pénzügyminiszter a globális minimumadóról szóló uniós irányelv hazai átültetéséről magyarországi nagyvállalatok vezetőivel - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn az MTI-vel.

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

2023. Szeptember 25. 08:50, hétfő | Belföld

559.100 Ft a bruttó átlagkereset

2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.