Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2011. Szeptember 09. 07:29, péntek | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Egyre többen jelentkeznek rendőrnek

Egyre többen jelentkeznek rendőrnek

Újra népszerű a rendőri pálya a fiatalok körében.

Rendészeti képzés indult Egerben. Harminchat diák kezdte meg tanulmányait az egyik helyi szakközépiskolában. A rendészeti osztályba hatszoros volt a túljelentkezés. A fiatalok az érettségi után az egyetemen tanulhatnak tovább, de sokan már most konkrét elképzelésekkel indultak neki a tanévnek.

Az egyik lány, aki az iskolába jár elmondta, azért választotta az intézményt, mert nagyon sok lehetőséget látott benne, főként a sportolás terén. A diák hozzátette, jelenleg vízilabdázik és elsősorban vízi rendész szeretne lenni, de ha ez valamiért nem sikerül, nyomozóként dolgozna. Egy másik, fiú tanuló pedig azt mondta, lovas rendőr lenne, mert kis korától lovagol, amit felnőttkori munkája során is szeretne folytatni.

A most induló első évfolyamra felvett harminchat tanuló négy éven át az általános tantárgyak mellett önismeretet, kommunikációt és társadalomismeretet is tanul – mondta el Matúzné Nagy Ildikó iskolaigazgató. A intézmény vezetője hozzátette, abban is más a náluk folyó oktatás, hogy a testnevelés bontott csoportban és magasabb óraszámban, hetente négyszer. Önvédelmet is tanulnak a diákok, akiket négy rendőri állományban lévő testnevelő oktat.

Az igazgató elmondta még, a jelentős túljelentkezés mellett az is indokolja a képzést, hogy évek óta látható a rendőrhiány. Heves megyében is évek óta egyre kevesebben helyezkednek el a rendőrség vagy a tűzoltóság kötelékében. Az egri képzést, amelyhez most kaptak szabad utat, három-négy éve tervezték. A tárgyi feltételek a – lőtér, a sportpályák, a tornacsarnok – adottak, hiszen korábban, harminc éven át az intézményben honvéd gimnázium működött - tájékoztatott a közrádió.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: rendőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal

2024. Február 20. 09:16, kedd | Kék hírek

Két nőre is rátámadt ez az ember

Egy héten belül két nőre támadt rá az a férfi Tatabányán, akit a rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek.

2024. Február 20. 09:14, kedd | Kék hírek

Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől Tapolcán - Videó

Egy Tapolca környéki 27 éves férfinak egyedi azonosító jellel visszaélés és engedély nélküli vezetés miatt kell felelnie.