Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

Az Új-Mexikó állambeli Santa Fe-ban tartott pénteki büntetőtárgyalás negyedik napján a bíró közölte, hogy eleget tesz a védők kérésének, akik bizonyíték visszatartására hivatkozva kezdeményezték a vád ejtését és az eljárás megszüntetését.

A védelem pénteken terjesztette elő beadványát, ami szerint az ügyészség az üggyel összefüggő éles lőszerekről szóló információt nem juttatta el az ügyvédekhez, azt visszatartotta. A szóban forgó lőszert egy volt rendőrtiszt juttatta el a rendőrséghez azt állítva, hogy köze lehet a filmforgatáson történt tragédiához.

A bíró a kérelem elbírálására a nap során berekesztette a tárgyalást, hazaküldte az esküdteket, és meghallgatást rendelt el. Az ügyész és a ügyvéd érveinek maghallgatását követően elfogultságot jelentett be az ügyben, és megszüntette a vádeljárást Alec Baldwinnal szemben.

Az elfogultság megállapítása egyben azt is jelenti, hogy az ügyben nem emelhető újra vád a színész-rendező ellen. A bírói döntés több éven keresztük húzódó, és két vádemelésből álló jogi eljárást zárt le.

Mary Marlowe Sommer bíró a határozat kihirdetésekor közölte, hogy az ügyészség részéről az információ visszatartása szándékos és akaratlagos volt.

Kari Morrisey ügyész a bíró bejelentését követően csalódottságának adott hangot, és azt mondta, hogy véleménye szerint a szóban forgó bizonyíték jelentőségét az ügyvéd félrevezető módon tárta elő, de hozzátette, hogy a döntést el kell fogadnia.

A bírósági eljárás a 2021. októberében, a Rust című westernfilm forgatásán történtek miatt indult, amikor a film felvételeinek új-mexikói helyszínén, az Alec Baldwin kezében lévő kellékként használt fegyver elsült és megölte Halyna Hutchins, operatőrt, valamint megsebesítette Joel Souza rendezőt.

A színész a nyomozás során azt állította, hogy nem húzta meg a fegyver ravaszát, az magától lépett működésbe. A vizsgálat arra is kiterjedt, hogy miért volt éles lőszer az operatőr halálát okozó fegyverben.

Alec Baldwin ellen az első vádemelés 2023 januárjában történt gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, amikor ugyanezzel a váddal a film fegyvermestere, Hannah Guttierez Reed ellen is bírósági eljárás indult. A színész ártatlannak vallotta magát.

2023 áprilisában a színész ellen az ügyészek új tények felmerülésére hivatkozva ejtették a vádat azzal a megállapítással, hogy az később felújítható. A fegyvermestert a bíróság bűnösnek találta és 18 hónap börtönre ítélte 2023 márciusában.

Alec Baldwin ellen a második vádemelés idén januárban történt, amit követően ismét ártatlannak mondta magát.

A bírósági tárgyalás a hét elején kezdődött, és a tervek szerint 9 napig tartott volna, amit a bíró eljárást megszüntető határozata lezárt.

Fotó: Youtube

Címkék: alec baldwin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Bulvár

Az áradás elől menekülő vadak miatt kell lezárni a magyar főutat

Vasárnap korábban, már 17 órától lezárják az 55-ös főutat Pörböly és Baja között a dunai árhullám elől menekülő vadak miatt - közölte honlapján a rendőrség.