Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. December 21. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Eladja Facebook részvényeinek egy részét Mark Zuckerberg

Eladja Facebook részvényeinek egy részét Mark Zuckerberg

Egész komoly, 70 millió darabos részvénycsomagtól szabadult meg a Facebook vezetőség, amiből 43 milliót maga Mark Zuckerberg adott el. Nem szabad persze elfelejtenünk, hogy még így is közel 400 millió darab részvénnyel rendelkezik Zuckerberg, de a befektetők mindenesetre 4 százalékkal büntették a bejelentést.

Az időzítés nem a véletlen műve, ugyanis a napokban kerül be az S&P500 indexkosárba a részvény, ami természetes szívóhatást érvényesíti a piacon, jobb alkalmat nem is találhattak volna a tulajdonosok a kiszállásra - mondják az Equilor elemzői.

Az alapító mellett maga a vállalat is elad 27 millió részvényt, az ebből befolyt körülbelül 1,5 milliárd dollárt pedig valószínűleg cégfejlesztésre fordítják majd. Az biztos, hogy nagyon jól jár majd a közösségi oldal az üzlettel, a cég részvényei ugyanis jelenleg eléggé túlértékeltek a maguk 55 dollárjával, mivel ez az érték jelenleg 132-szerese az egy részvényre jutó eredménynek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).