Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Augusztus 30. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Kustor Réka

Eláruljuk, hogy mi a tuti recept

Eláruljuk, hogy mi a tuti recept

A vanília illatú gyár története

Sajtótájékoztatóra invitáltak bennünket, melynek szívesen tettünk eleget, lévén, hogy megismerhetjük egy, a Rábaközben működő cég történetét, és nem mellékesen még díjnyertes fagylaltokat is kóstolhatunk.
Miután megérkeztünk, rögtön feltűnt, hogy milyen kellemes környezetben található az üzem. Hangsúlyos a természet közelsége, a környező fákon madáretetők, gondozott park, halastó, közepén egy pavilonnal, akár wellness központ is lehetne. De ez nem csak nekem tűnt így! Prohászka Ottó cégvezető meg is jegyezte, „Többször előfordult már, hogy a nyugati turisták szállást akartak foglalni!”.

Négy magánszemély alapította a céget 1986-ban, majd a poralapú élelmiszerek fejlesztésével, gyártásával, és csomagolásával foglalkozó, 100 %-ban magyar tulajdonú cég 1992-ben kft.-vé alakult. A néhány fővel indult vállalkozás, köszönhetően a folyamatos innovációnak, valamint a termék- és informatikai fejlesztéseiknek ma már 100 főt foglalkoztató, a hazai élelmiszeripar meghatározó és elismert vállalkozásává nőtték ki magát.

Gyakorlatilag a hipermarketektől a kis közértekig bárhova megyünk vásárolni, biztosan találkozhatunk a Tutti Kft. termékeivel, csak lehet, hogy eddig nem tudatosult bennünk. Széles kínálattal rendelkeznek a holland kakaóporok, instant italporoktól kezdve a kávéspecialitások, és kávékrémporokon át az italautomata töltőanyagig, de még vitamintablettákat és táplálék-kiegészítőket is gyártanak. A saját márkás, és Tutti brand termékeikkel a hazai, és külföldi élelmiszerláncok polcait töltik fel. Sőt, a közel-keleten is vannak komoly partnereik, egyebek között Szaúd-Arábiában, ahol egy helyi céget, és a Nestlét, a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatát sikerült maguk mögé utasítani a cégeknek kiírt versenyben.

Széles spektrumú termékeik közül a Tutti Kft-t mégis a Magyarországon elsőként szabadalmaztatott és gyártott fagylaltpor tette igazán naggyá. Érdekes számadat, hogy idén eddig 25 620 000 (5 dkg-os) gombóchoz elegendő TUTTI fagylaltpor fogyott, hiszen az ország legtöbb cukrászdájában kapható fagylaltok alapanyagául ez szolgál. Az „Év fagylaltja” versenyeken a Tutti fagylaltporok öt alkalommal győzedelmeskedtek. Meglepő, de az elmúlt közel 30 évben az ízek iránti keresletben nem történt nagy változás: top 5 tejes íz a vanília, csokoládé, puncs, tejszín, kókusz; gyümölcsös a citrom, eper, málna, alma, sárgabarack.

Úgy tűnik, hogy fokozzák a sikereket. A nyár slágereként berobbant jegeskávéból csak az idén eddig összesen 16%-kal többet értékesítettek, mint tavaly a teljes év során. Teszteltük, az íz élmény alapján nem csoda, hogy elnyerte a nemzetközi Superior Taste Award háromcsillagos elismerését.

Igyekeznek az ügyfelek igényeit teljes körűen kielégíteni, és a lehetetlennek tűnő kívánságaikat teljesíteni, „Egyszer mondtunk nemet fejlesztésre, egy ukrán ügyfél kérte, hogy készítsünk vodka port.” De ezen kívül mindig sikerült eleget tenni a kéréseknek.

A különleges táplálkozási igények kielégítését tűztük ki egyik legfontosabb célunknak, vagyis fokozott figyelmet szánunk a csökkentett energiatartalmú, a glutén- és laktózmentes termékekre, valamint a funkcionális élelmiszerekre, amelyekre a világon egyre nagyobb igény keletkezik.” Az elsősorban poralapú élelmiszereket gyártó és forgalmazó magyar családi vállalkozás jövőbeli terveiről a cégvezető elmondta: folytatják a több lábon állás stratégiáját, továbbra is széles termékportfolióval terveznek, bővítik értékesítési csatornáikat és még nagyobb hangsúlyt helyeznek az exportpiacok megerősítésére. A Tutti Kft. 2015-re 4 milliárd forint árbevétellel tervez, melyet köszönhetően a folyamatos fejlesztéseknek, célorientált gondolkodásmódjuknak és dolgozóik megbecsülésének, remélhetőleg el is érnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei

2024. Április 23. 13:00, kedd | Helyi

Nevező csapatokat várnak a szili majális focikupájára

III. Mesevár Kupa

2024. Április 23. 09:00, kedd | Helyi

Átadták a Csornai Járásbíróság felújított épületét

Az épületben 1928 és 1976 között már működött bíróság.

2024. Április 22. 16:00, hétfő | Helyi

Az elmúlt héten 63 eseményhez vonultak a megyei hivatásos tűzoltó egységek

A 16. héten történt.