Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 15. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

Elbúcsúzott a Veréb fesztivál

Elbúcsúzott a Veréb fesztivál

Interjúk a fellépőkkel.

Szombaton megrendezték az utolsó Veréb fesztivált Csornán. Két fellépő zenekar egy-egy tagjával tudtunk beszélgetni még a fellépésük előtt.

- Mennyire sűrű az idei nyár, az idei fesztivál időszak a zenekarnak?- kérdeztük Papp Szabitól, a Supernem basszusgitárosától.

- Padlógázzal nyomjuk, minden nagyobb és kisebb fesztiválon is ott vagyunk. Nagyon élvezzük, a szezon erről szól, a közönség is ezt várja. Magyarország szerencsés ország abból szempontból, hogy rengeteg fesztivál van, rengeteg jó hely. Eddig minden frankón működik, most örülünk, hogy itt lehetünk nálatok.

- Tavaly is felléptetek Csornán a Veréb fesztiválon. Van-e emléketek a tavalyi buliról, illetve mit vártok az ideitől?

- Azt hiszem, már harmadszor vagyunk a Veréb fesztiválon, játszottunk itt egyszer a 30Y-nal is. Utánunk jött a Rózsaszín Pitbull, akik nagyon aranyosak voltak, és küldtek nekünk egy dalt: „Hitvány celebek, lógjon a beletek!” Köszönjük nekik. - emlékezett vissza nevetve Szabi a tavalyi fesztiválra.

- Ők lesznek még ma éjjel.

- Akkor lehet, hogy újra hallhatjuk ezt. Még csak három perce vagyok a fesztivál területén, tele van fiatalokkal, a fesztivál és ez a zene nem fullad érdektelenségbe. Minden zenekar nevében köszönjük a szervezőknek, hogy életben tartják ezt a fesztivált.

- Nem tudom tudjátok-e, de sajnos ez az utolsó Veréb fesztivál, mert a szervező srácok bejelentették, hogy belefáradtak a munkába, és nem nagyon kaptak támogatást.

- Jézus Mária! Nagyon sajnálom, de ma még érezzétek jól magatokat, mi beleadunk mindent!

- Nemrégen jártatok a környéken, hiszen nagy sikerrel léptetek fel a VOLT fesztiválon is. Van bőven feladat a fesztivál szezonban?- erre kérdésre márKiss Sándor, az Intim Torna Illegálbasszusgitárosa válaszol.

- Minden héten van 3-4 koncert. A jövő héten például csütörtökön Várpalota, pénteken Krasznahorka, szombaton Debrecen Campus fesztivál, vasárnap Kolozsvár Félsziget, úgyhogy a nyár az ilyen. Azt tudni kell, hogy egy zenekarnak a nyár, a fesztiválszezon nagyon fontos, jelen kell lenni mindenhol, illetve nagyon örülünk, hogy ennyi helyre hívnak, ennyi helyen várnak bennünket.

- Ilyenkor születnek számok, vagy „csak játsszátok” őket, és az írás inkább téli munka?

- Novemberben jelent meg a lemezünk, ilyenkor azt nyomni kell. Ebben a műfajban az elmúlt 40 évben kialakult, hogy ősztől tavaszig készülnek a dalok, tavasztól őszig pedig játszuk őket a koncerteken. Tavasszal a klubturnék után már tudja az ember, hogy mik azok a dalok, amiket jól fogad a közönség, és amiket biztos el kell játszani a nagy fesztiválokon, koncerteken. Ha már így megkérdezted, mindig készülnek azért új dalok, vagy ötletek is. Amikor például hangbeállás van, akkor mindig valamit improvizálunk, rögtönzünk, amiből aztán majd bármi lehet. Sok szám született már így, most is felvettünk már egy csomót, amiből lehet, hogy lesz egy új dal. A fesztiválokon már nem, mert ott a jól bejáratott igazi „intimtornát” játszuk, amit szeretnek.

- Ezeket megjegyzitek, vagy felveszitek?

- Mindent felveszünk. Az előző lemez is úgy született, hogy 28 GB zenei anyagból választottuk ki a 11 dalt. Nehéz volt, de minden dal így született, hogy lementünk a próbaterembe, vagy koncert előtt hangbeállás volt, játszottunk, és ami megtetszett, abból lett dal.

- Akkor olyan örömmel születnek ezek a zenék, amilyen örömmel mi hallgatjuk őket?

- Abszolút, és ha nem ilyen örömmel születne, akkor nem lenne Intim Torna. Valószínűleg az a zenekar titka, hogy hiteles, nem az aktuális trendeket akarjuk játszani, hanem ami nekünk teszik. Ezért nagy öröm, ha aztán tetszik a közönségnek is.

- Este Eva Mendes itt lesz?

- Kulisszatitok, de elárulhatom, úgyis később jelenik meg az interjú, hogy azzal kezdünk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás