Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Január 09. 17:47, hétfő | Helyi
Forrás: Bágyogszovát Önkormányzat

Elbúcsúztatták a nyugdíjba vonult igazgatóhelyettest

Elbúcsúztatták a nyugdíjba vonult igazgatóhelyettest

Elköszöntek Klári tanító nénitől.

40 éves szolgálat után elbúcsúzott tanítványaitól, a szülőktől, munkatársaitól, a korábbi fenntartó önkormányzatok képviselőitől Horváthné Patyi Klára a bágyogszováti általános iskola igazgató-helyettese. Hivatásának tekintette az általa választott pedagógus pályát, egész felnőtt életének ez töltötte ki jelentős részét. Körülbelül 400 gyermeknek tanította meg az írás, olvasás, a számolás alapjait és vezette be őket az emberi együttélés alapvető normái közé. Következetes volt munkájában, emberi kapcsolataiban, kiállt a gyermekek és az iskola érdekeiért.

1977-ben kezdte pályáját Egyházashetye községben, és 1988-tól nyugdíjazásáig tanított Rábapordányban. 2008 óta a Bágyogszováti József Attila Általános Iskola igazgató-helyetteseként és egyben a Rábapordányi Tagiskola intézményvezetőjeként dolgozott. Két alkalommal megbízott igazgatóként irányította az intézményt.

Az általános iskola nevében Németh Marica igazgató, az önkormányzatok nevében Horváth László bágyogszováti polgármester közvetlen szavakkal köszöntek el a nyudíjba vonuló pedagógustól. Kiemelték kimagasló szakmai munkáját, emberségét, jó kapcsolat teremtő képességét.

A nyugdíjba vonult Klári tanító nénit családja (mérnök-tanár férje, két lánya, vejei és három unokája) várja, hogy a mindennapos feladatokat immár hátrahagyva több időt tölthessen szűkebb családjával. A Horváth család 30 éve él Bágyogszováton, már igazi bágyogszovátinak vallják magukat. A falu azt reméli, hogy Klára asszony gazdag pedagógus tapasztalatait, emberi kapcsolatait nyugdíjas éveiben is a község javára kamatoztatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.