Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 19. 09:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Eldobált tárgyak buktatták le egy tíz évvel ezelőtti betörés elkövetőit

Eldobált tárgyak buktatták le egy tíz évvel ezelőtti betörés elkövetőit

Több mint tíz évvel ezelőtt levett DNS-minták vezettek egy betörőpáros nyomára.

Letartóztattak egy férfit, aki a gyanú szerint társával kirabolt egy idős nőt még 2010-ben. A két férfi által menekülés közben eldobált tárgyak vezettek el a gyanúsítotthoz - közölte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-vel. A döntés nem jogerős.

A közlemény szerint 2010-ben a két férfi betört egy idős, alvó nő otthonába. A nőt arra kényszerítették, hogy nyissa ki a széfet, és adja át értékeit. Eltulajdonítottak 1400 eurót, 150 amerikai dollárt, 90 000 forintot és egy 230 000 forintos digitális fényképezőgépet, majd elmenekültek.

A férfiakat távolabb észrevette egy rendőr, erősítést hívott, és járőrtársaival megpróbálta elfogni őket. A rendőrök tárgyakat találtak, amelyeket a gyanúsítottak dobtak el menekülés közben. A tárgyakat lefoglalták, és DNS-mintákat vettek róluk, amelyek alapján 2021 januárjában beazonosították a feltételezett elkövetőket, és egyiküket elfogták - írták.

Az elfogott férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt eljárást indított. Az ügyészség pedig szökés, bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt indítványozta letartóztatását.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat, és az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítésekor hozandó határozatáig, de legfeljebb március 18-ig. A bíróság a bűnismétlés veszélyét nem találta megalapozottnak - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.