Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 16. 07:32, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Elégette a pénzt a tolvaj

Elégette a pénzt a tolvaj

Egymillió forint értékű arany ékszert lopott el három tolvaj szerdán az egyik makói zálogházból.

A nyomozók az elkövetők közül kettőt elfogtak, az ékszerek többsége előkerült – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

Szenti Szabolcs elmondta: egy 36 éves makói férfi két társával, egy fiatal fiúval és egy nővel ment be a zálogházba. Kérésükre az eladó megmutatta nekik az egyik tálca aranyat. A nő elterelte az alkalmazott figyelmét, társa pedig a kabátjába rejtette egy másik tálca tartalmát. A lopás után a nő a zsákmányból kapott részét 170 ezer forintért értékesítette, majd hazament. A makói nyomozók hamar megállapították az elkövetők személyazonosságát, mivel korábbi bűncselekmények miatt már ismerték őket.

Amikor a rendőrök megjelentek a nő házánál, hogy előállítsák, az ijedtében az égő kályhába dobta a 170 ezer forintot, hogy eltüntesse a bizonyítékot. A rendőrök a házkutatások során a többi ékszer nagy részét megtalálták. A nyomozók elfogták a 36 éves makói férfit is, míg harmadik társuk, a fiatalkorú fiú ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. A két gyanúsított beismerő vallomást tett.

Mivel az elfogott férfi februárban feltételes kedvezménnyel szabadult a börtönből, a makói rendőrkapitányság őrizetbe vette, és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatását kezdeményezte.

Címkék: tolvaj, zálogház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.