Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Február 14. 13:08, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elektromos töltőhálózat kiépítését tervezi a Mol a régióban

Elektromos töltőhálózat kiépítését tervezi a Mol a régióban

Elektromos villámtöltő-hálózat kiépítését tervezi a kelet-közép-európai régióban a Mol-csoport, amely az E.ON-csoporttal közösen uniós támogatási kérelmet nyújtott be a közel 1,7 milliárd forint értékű projekthez

- erősítette meg a Mol az MTI-nek kedden. A társaság hozzátette, hogy a tavaly meghirdetett, 15 évre szóló stratégiájának megfelelően nyitni kíván az elektromos közlekedés irányába, hogy tervei szerint az e-üzemagyag piacán is meghatározó magyarországi és régiós szereplővé váljon.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat szerint a kormány egyetért a Mol és az E.ON közös projektjavaslatának benyújtásáról az Európai Hálózatinanszírozási Eszköz 2016. évi pályázati kiírására.

A nettó 1 milliárd 675 millió 80 ezer forint összértékű projekt tervezett támogatási összege 1 milliárd 423 millió 818 ezer forint, a saját erő 251,262 millió forint.

A projekt célja, hogy a Mol-csoport, az E.ON-csoport és a Nissan magyarországi leányvállalata közös konzorciumukon (NEXT-E projekt) keresztül egy 150 kilométer sűrűségű, univerzális elektromos villámtöltő-hálózatot alakítson ki az európai tranzitútvonalak mentén elhelyezkedő, Mol-csoporthoz tartozó töltőállomási gerinchálózaton, ezáltal a közép-kelet-európai régió tisztán elektromos eszközökkel is átjárhatóvá válik.

Fotó: illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott