Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2013. Szeptember 10. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Imre

Éles bevetésre gyakoroltak Szanyban az önkéntes tűzoltók

Éles bevetésre gyakoroltak Szanyban az önkéntes tűzoltók

Vizesgyakorlat Szanyban

A hétvégén rendezték meg a hagyományos őszi vizes gyakorlatot Rábaszentandrás, Rábasebes, Vág, Sobor és a házigazda Szany önkéntes tűzoltó egyesületei számára.

A vizes gyakorlaton Rábasebes 5, Vág 9, és Szany 11 fővel vett részt, Rábaszentandrás és Sobor pedig nem képviseltette magát.A gyakorlatot megtisztelte részvételével a Szanyi Közös Önkormányzati Hivatal közbiztonsági referense Vargáné Horváth Éva is.

A feladat koordinálását a csornai őrsről érkezett hivatásos tűzoltó végezték volna, de a forgatókönyvet a sors átírta, ugyanis a Vitnyédnél a 85-ös úton a sportolókkal történt tragikus balesetnél vetették be őket. Így a gyakorlat irányítását a szanyi tűzoltóparancsnok irányította.

Tóth Imre Szany Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke köszöntötte a megjelent vezetőket és az egyesületek tagjait.Örömét fejezte ki, hogy a régen egy egyesületet alkotott önkéntes tűzoltók ismét találkozhattak egymással.
A résztvevő egységek a feladatok ismertetése után végrehajtották a gyakorlatot, melyet a gyakorlat végén Vincze Zoltán, a szanyi egyesület parancsnoka értékelt.

A jó munka után a szanyi egyesület fogadáson látta vendégül valamennyi résztvevőt.Németh Gergely polgármester és a vadásztársaság elnöke mint már sok-sok alkalommal, ezúttal is segített egyesületünknek, melynek köszönhetően Varga József „mesterszakács” által ízletesen elkészített szarvas pörköltet fogyaszthattak el vacsorára a vendégek. Majd hosszan tartó építő jellegű eszmecserékre került sor a vacsora utáni poharazgatás közben.

A gyakorlat elérte célját. A szakmai munka után a barátság is erősebb lett az egyesületek között.

Tóth Imre Szany ÖTE elnök

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 15:00, szombat | Helyi

Az erdőtörvény tiltja az erdőterületen vagy erdei úton való motorozást, quadozást

A Fertő-Hanság Nemzeti Park felhívása.

2023. Április 01. 10:00, szombat | Helyi

Vasárnap új menetrend lép érvénybe a vasúton

Mutatjuk a térségünket érintő változásokat, és a pályakarbantartás miatti átmeneti vágányzári menetrendet.

2023. Március 31. 16:00, péntek | Helyi

Óvakodjon az online csalóktól!

Fogadja meg tanácsainkat!

2023. Március 31. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?