Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Szeptember 10. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Imre

Éles bevetésre gyakoroltak Szanyban az önkéntes tűzoltók

Éles bevetésre gyakoroltak Szanyban az önkéntes tűzoltók

Vizesgyakorlat Szanyban

A hétvégén rendezték meg a hagyományos őszi vizes gyakorlatot Rábaszentandrás, Rábasebes, Vág, Sobor és a házigazda Szany önkéntes tűzoltó egyesületei számára.

A vizes gyakorlaton Rábasebes 5, Vág 9, és Szany 11 fővel vett részt, Rábaszentandrás és Sobor pedig nem képviseltette magát.A gyakorlatot megtisztelte részvételével a Szanyi Közös Önkormányzati Hivatal közbiztonsági referense Vargáné Horváth Éva is.

A feladat koordinálását a csornai őrsről érkezett hivatásos tűzoltó végezték volna, de a forgatókönyvet a sors átírta, ugyanis a Vitnyédnél a 85-ös úton a sportolókkal történt tragikus balesetnél vetették be őket. Így a gyakorlat irányítását a szanyi tűzoltóparancsnok irányította.

Tóth Imre Szany Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke köszöntötte a megjelent vezetőket és az egyesületek tagjait.Örömét fejezte ki, hogy a régen egy egyesületet alkotott önkéntes tűzoltók ismét találkozhattak egymással.
A résztvevő egységek a feladatok ismertetése után végrehajtották a gyakorlatot, melyet a gyakorlat végén Vincze Zoltán, a szanyi egyesület parancsnoka értékelt.

A jó munka után a szanyi egyesület fogadáson látta vendégül valamennyi résztvevőt.Németh Gergely polgármester és a vadásztársaság elnöke mint már sok-sok alkalommal, ezúttal is segített egyesületünknek, melynek köszönhetően Varga József „mesterszakács” által ízletesen elkészített szarvas pörköltet fogyaszthattak el vacsorára a vendégek. Majd hosszan tartó építő jellegű eszmecserékre került sor a vacsora utáni poharazgatás közben.

A gyakorlat elérte célját. A szakmai munka után a barátság is erősebb lett az egyesületek között.

Tóth Imre Szany ÖTE elnök

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.