Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 24. 11:01, péntek | Helyi
Forrás: Csorna Város Önkormányzata

Éles vitákkal kezdte munkáját a csornai képviselő-testület

Éles vitákkal kezdte munkáját a csornai képviselő-testület

Jegyzői tájékoztató a csornai képviselő-testület 2014 január 20-i üléséről.

Napirend előtt az Apáczai Kiadó által alapított Comenius Apáczai Diploma Díjjal kitűntetett Gecsei Edit pedagógust, közoktatási szakértőt köszöntötte a polgármester.

A képviselő-testület első napirendi pontban tárgyalta a Sole-Mizo Zrt. Csornai Tejüzeme tevékenységéről, fejlesztéseiről szóló tájékoztatót. Az előterjesztés szerint a társaság folyamatosan fejleszti az idén 40 éves csornai üzemét és bővíti termékei körét, amelyek a világ számos országába eljutnak. A képviselő-testület további üzleti sikereket kívánva elfogadta a tájékoztatót.

Másodikként tárgyalta meg a képviselő-testület a Csornai Sportegyesület 2012-2013. évi beszámolóját. A képviselő-testület a beszámolót nem fogadta el.

Harmadik pontként tűzte napirendre a képviselő-testület és fogadta el a sportöltöző felújítását célzó pályázathoz kapcsolódó döntési javaslatot. A képviselő-testület a Magyar Labdarúgó Szövetség 2014/15. évi TAO-programja keretében benyújtott pályázati projekt részét képező önkormányzati tulajdonú Toldi utcai sportöltöző épület felújítási és bővítési beruházásához hozzájárult, a beruházási költség önrészét maximum 2.398 M Ft értékben biztosítani fogja.

Ezt követően a képviselő-testület a módosította a köztemetők rendjéről és a temetkezési tevékenységekről szóló 32/2013. (XII. 17.) önkormányzati rendeletet. A módosítást a szociális temetést szabályozó törvényi rendelkezések hatálybalépésének halasztása indokolta.

Ötödik napirendi pontban a településképi bejelentési eljárásról szóló önkormányzati rendeletet alkotta meg a képviselő-testület. A rendelet lehetőséget biztosít az önkormányzatnak arra, hogy aktívan részt vegyen a településkép alakításában. A településképi bejelentési eljárás a településkép javítása érdekében szükséges. Ezzel az eljárással biztosítható, hogy ne romoljon a környezet megjelenése, valamint az, hogy szakmai ellenőrzést biztosítson, különösen a városképi szempontból kiemelt területeken.

Hatodikként tárgyalta meg és fogadta el a testület a települési önkormányzatok és társulásaik 2014. évi adósságkonszolidációs eljárásban való részvételre vonatkozó javaslatot.

Hetedik napirendi pontban a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól szóló rendeletet alkotta meg a testület.

Utolsó napirendi pontban a képviselő-testület a polgármester szabadságmegváltás megfizetése iránt indított perében kapcsolattartónak jelölte ki Kiss Ottó önkormányzati képviselőt.

Napirend után a polgármester ismertette válaszát a FIDESZ-KDNP frakció által benyújtott,

„Részletes tájékoztatáskérés a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás gazdálkodásában keletkezett 97,2 millió Ft adósság keletkezési körülményeiről, a felelősség kérdéséről” című interpellációra, amelyet a képviselő-testület nem fogadott el.

Dr Horváth Etelka jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:00, hétfő | Helyi

A Hanságban is megjelent a pásztorgém

Afrikai természetfilmekből ismerős.

2024. Április 29. 09:00, hétfő | Helyi

Véradások a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.