Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2018. Március 07. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Életmentésből és tűzoltásból is vizsgáztak az önkéntes tűzoltók

Életmentésből és tűzoltásból is vizsgáztak az önkéntes tűzoltók

Már önálló beavatkozásra is képesek.

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok évente minősítő vizsgagyakorlatot szerveznek az önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek szaktevékenységet végző tagjai részére szakmai felkészültségük ellenőrzése céljából. Az ÖTE-k szakmai irányítása és felügyelete a tűzoltási és műszaki mentési tevékenységre, az ehhez szükséges eszközök, személyi feltételek biztosítottságára terjed ki.

Március 3-án szombaton tartott éves minősítő gyakorlatot a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az önállóan beavatkozó fertőszentmiklósi önkéntes tűzoltó egyesület tizenkilenc tagjának. A gyakorlaton három csoportban, három különbözően beállított szituációban kellett az egyesület tagjainak számot adni tudásukról. A helyszínt a Fertő-tavi Nádgazdaság Zrt. telephelye és üresen álló épülete adta. Az önkéntes tűzoltók életmentést hajtottak végre a tűzoltás mellett, majd kidőlt, forgalmi akadályt jelentő fák feldarabolását, eltávolítását végezték.

A feladatokat az egyesület tagjai eredményesen hajtották végre, munkájukat a helyszínen a kapuvári tűzoltósági felügyelő és a megyei tűzoltósági főfelügyelő is értékelte.

Április 1-től az egyesület kategóriája is módosul, beavatkozó II-ből beavatkozó I-be lépnek, ami azt jelenti, hogy az éves minimum háromezer órában vállalt készenlétet négyezer-ötszáz órában vállalják. Tűzoltói elhivatottságukat és felkészültségüket bizonyítja, hogy ezt az óraszámot már 2017-ben is elérték, hiszen az egyesület tagjai négyezer-ötszázhetvenhét órában voltak elérhetőek. Ezalatt negyvenszer riasztották őket, amiből tizenötször önállóan hajtották végre a beavatkozást.

Az egyesület szaktevékenysége nagy segítséget jelent a hivatásos tűzoltók munkájához, hiszen négy településen, közel ötezer-ötszáz lakos biztonságára ügyelnek, ezzel javítva a megye tűzbiztonságát.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 16:00, csütörtök | Helyi

Még fel sem szerelték Kónyban a szabadtéri sporteszközöket, de már megrongálták a frissen bebetonozott tartócsavarokat

Az önkormányzat a jóakaratú helyiek figyelmét és segítségét kéri.

2022. Augusztus 11. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2022. Augusztus 11. 09:00, csütörtök | Helyi

A csornai nyomozók befejezték a farádi férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát

Kábítószer hatása alatt vezette gépjárművét.