Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2022. December 10. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: NAV

Elfogta a NAV a szökésben lévő szír bűnözőt

Elfogta a NAV a szökésben lévő szír bűnözőt

Svédországban érték utol a NAV pénzügyi nyomozói azt a szír migránst, aki júniusban, bírósági meghallgatása előtt megszökött a hatósági őrizetből.

Akkor 100 millió forintos pénzmosás megalapozott gyanúja miatt volt őrizetben, most már a szökésért is felelnie kell.

A MERKUR Bevetési Egység és a pénzügyi nyomozók várták a 37 éves szír férfit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az ügy előzménye, hogy a bevándorló több hónapig szökésben volt, és nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben ellene. Miután a pénzügyi nyomozók kiderítették, hogy Svédországban van, a hatóságok egy svéd repülőtéren fogták el, amikor a feleségét várta. A migráns férfinak Svédországban is volt letelepedési engedélye, Magyarországon pedig, állítása szerint, zöldségkereskedelemmel foglalkozott. A nyomozók cigarettacsempészet miatt kutattak utána.

Mivel a férfi több súlyos bűncselekménnyel gyanúsítható, és tartani lehet attól, hogy megszökne, a NAV kommandósai kísérték a repülőtérről a kecskeméti fogdáig, majd a hétfői tárgyalására is vele tartanak a Kecskeméti Járásbíróságra.

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 05. 14:23, hétfő | Belföld

Orbán Viktor a Roszatom vezetőjével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban tárgyalt a Roszatom orosz nukleáris energetikai konszern vezérigazgatójával, Alekszej Lihacsovval - tájékoztatta az MTI-t a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. Június 05. 14:22, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

A héten 13 vármegye 441 településén, több mint 90 ezer hektáron irtja a szúnyogokat a gyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF hétfőn az MTI-t.

2023. Június 05. 14:15, hétfő | Belföld

A nyílt utcán akart leszúrni egy férfit a vádlott Ajkán

Kábítószert is fogyasztott a 38 éves férfi.