Városlista
2022. január 29, szombat - Adél

Hírek

2020. Július 19. 13:19, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Elfogták a rendőrök a fiatal nőt saját lakásán bántalmazó párt, valamint megbízójukat

Elfogták a rendőrök a fiatal nőt saját lakásán bántalmazó párt, valamint megbízójukat

Elfogták a rendőrök azt a párt, akik magukat virágkézbesítőnek álcázva raboltak ki és bántalmaztak egy fiatal nőt óbudai lakásán. A tettesek megbízóját is őrizetbe vették

- közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap az MTI-vel. Azt írták: hétfőn éjjel egy óbudai házaspár tett bejelentést a rendőrségre, mert társasházuk egyik lakásából egy nő segélykiáltásait hallották, akit bezártak lakásába. Az ingatlanba a rendőrök a katasztrófavédelem emelőkocsija segítségével a teraszról jutottak be.

A rendőrségnek a sértett azt mondta: este egy ismeretlen nő csengetett be hozzá azzal, hogy egy virágküldeményt hozott, majd amikor ajtót nyitott neki, a vele együtt lévő férfi belépett a lakásba és megütötte. A nő az ütéstől a földre esett, ahol támadói többször megrúgták, majd megkötözték, szájába ruhadarabot tömtek és fejét is letakarták. Ezután hallotta, hogy lakásában kutatnak, majd távozás előtt egy fém rúddal még többször megütötték, rázárták a lakást, és kulcsait is elvitték.

A támadók a lakásból közel 600 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket és ékszereket - közölte a rendőrség.

Hozzátették: a rendőrök a kamerafelvételek elemzését követően találták meg azt az autót, amivel a tettesek a lakáshoz érkeztek, majd a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható budapesti, 27 éves S. Mátét és társát, a szintén budapesti, 24 éves B. Vivient csütörtökön közös újpesti otthonukban fogták el.

A párt rablás, személyi szabadság megsértése, valamint súlyos testi sértés miatt a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet a bíróság elrendelt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a nyomozás során felmerült a gyanú, hogy az elkövetők felbujtója a sértett egyik volt barátja, a 38 éves V. Bálint volt. Őt szombaton fogták el lakásán, és kihallgatását követően - őrizetbe vétele mellett - a rendőrség kezdeményezte a letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 29. 09:50, szombat | Belföld

Szemfüles rendőr lett a veszte a rablónak

A férfi alkalmi ivócimborája pénztárcáját vette el erőszakkal. Napokkal később ismerték fel, amikor más ügyben járt a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon.

2022. Január 29. 08:05, szombat | Belföld

Minnie egér nadrágkosztümbe öltözik

Kék pöttyös nadrágkosztümre cseréli hagyományos piros pöttyös ruháját Minnie egér: az új öltözéket Stella McCartney tervezte a párizsi Disneyland fennállásának 30. évfordulója alkalmából - írta a BBC hírportálja.

2022. Január 29. 06:00, szombat | Belföld

Új keringés- és légzéstámogató eszközök segítik a betegek ellátását Pécsen

A koronavírusos betegek kezelésében is kiemelt jelentőséggel bíró új keringés- és légzéstámogató eszközöket kapott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja (PTE KK) az operatív törzs jóváhagyásával,

2022. Január 29. 05:00, szombat | Belföld

A V4 honvédelmi bizottságai az egységes NATO és EU mellett foglaltak állást

A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett