Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 28. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Fertő-Hanság Nemzeti Park

Elindult a gyepek titkai fotópályázat

Elindult a gyepek titkai fotópályázat

Az idei fotópályázat célja bemutatni a legelő őshonos háziállatfajtáinkat.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei negyedik alkalommal hirdetik meg a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatását, népszerűsítését célzó fotópályázatukat. A pályázat kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a gyepek és élőviláguk védelmére, megőrzésük fontosságára.

A Kárpát-medence mai arculatának kialakulásában jelentős szerep jutott a legelő állatoknak, azon belül is őshonos háziállatainknak. Azonban nem csak az állatok formálták a tájat, hanem maga a táj is alakította ezeket a fajtákat, így jöttek létre a magyar tájra jellemző fajták, amelyek nemzeti örökségünk részét is képezik. A fotópályázat 2023 évi fordulójának célja bemutatni a legelő őshonos háziállatfajtáinkat, a marha-, juh és lóféléket valamint az őket kísérő kutyafajtákat, természetes közegükben a magyar tájban.

Fajtalista
A képeken az alábbi fajták megjelenítését várják:

marhafajták:
magyar szürke szarvasmarha
magyar tarka szarvasmarha
magyar házi bivaly

juh- és kecskefajták:
rackajuh
cigája juh
cikta juh
magyar parlagi kecske

ló- és szamárfajták:
nóniusz
hucul
lipicai
parlagi szamár

kutyafajták:
kuvasz
komondor
puli
pumi
mudi
sinka

A pályaművekben az őshonos fajtákat természetes élőhelyeken, a tájban kell bemutatni, a mesterséges környezetben (pl. kertben, lakásban, istállóban) készült felvételek nem megengedettek. Más, a listában nem szereplő fajták képeit az értékelésből kizárják.

Szervező
A verseny szervezője a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. (székhely: 1223 Budapest, Park utca 2., Cg.: 01-09-921027, adószám: 10897988-2-43, a továbbiakban: Szervező).

A pályázat időtartama
2023. május 17. 14 órától – 2023. szeptember 8. éjfélig.

Pályázaton résztvevő személyek köre
A pályázaton (az alább részletezett kivételekkel) részt vehet minden cselekvőképes személy, amatőr és hivatásos fotós, aki a megadott részvételi feltételekkel készíti el pályázati anyagát (továbbiakban: pályázó).

A pályázaton nem vehetnek részt a fotópályázat szervezői, a Grassland-HU LIFE integrált projekt kedvezményezettjeinek alkalmazásában dolgozó projektmunkatársak, illetve a pályázat szervezésében vagy lebonyolításában esetlegesen közreműködő természetes személyek, illetve jogi személyek tulajdonosai, tisztségviselői, alkalmazottai és mindezek közeli hozzátartozói.

Nevezési feltételek
Egy pályázó legfeljebb 5 db, saját maga által készített digitális fényképpel nevezhet, amelyeknek teljes felhasználási jogával rendelkezik.

A pályázaton való részvétel ingyenes, nincs nevezési vagy regisztrációs díj.

Más fotópályázatokra beküldött képekkel nevezni nem lehet. Kivételt képeznek a Varázslatos Magyarország oldalon szereplő, ott dobogós helyezést el nem érő képek.

A beküldött fotók technikai követelményei
Pályázni 100%-os minőségű, JPEG formátumú, beágyazott Adobe RGB színprofilú fotókkal lehet.

A képek fekete-fehérré alakítása megengedett.

Felbontás: hosszabbik oldal min. 2500 px (széles panorámakép esetén hosszabbik oldal min. 3500 px) vagy 300 dpi. (Az eredeti kép legalább 5, maximum 10 mpx-es lehet).

Képelemek eltávolítása, hozzáadása sem megengedett, viszont a keletkezett technikai hibák eltávolítására lehetőség van.

Nem küldhetők be digitális módon keretezett, feliratos és dátummal ellátott képek.

Pályázat benyújtása
A pályázatra jelentkezni és fényképeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehetséges: www.grasslandlifeip.hu/fotopalyazat

A megadott felületen a fotók mellett egy rövid adatlap kitöltése is szükséges a képek címének (amely megegyezik a kép fájlnevével), a fajta nevének, a készítés időpontjának és helyszínének, valamint a pályázó nevének, postacímének, e-mail címének megadásával. Egy pályázótól lehetőség szerint egyszerre várják a pályázati anyagot.

Pályázatok beküldésének határideje: 2023. szeptember 8. éjfél
A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat beérkezési időpontján a szervező rendszerébe történő, a beérkezéskor regisztrált időpont értendő. A szervező fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatok beérkezésének határidejét meghosszabbítsa. Az elektronikusan feltöltött fotók a szervező külső tárhelyére kerülnek pályázati anyagonként létrehozott mappákban.

Pályázatok elbírálása
A beérkezett fényképeket szakmai zsűri bírálja el anonim módon, és az általuk kiválasztott 30 legjobb fényképet díjazzák. Ezen belül a zsűri 1–3. helyezettet választ, emellett a legjobb képek körében közönségszavazást is meghirdetnek a Grassland-HU Facebook-oldalán.

Az ünnepélyes díjátadót és kiállításmegnyitót 2023 októberében rendezi meg a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft., amelynek pontos helyszínéről és időpontjáról e-mailben értesíti a pályázókat. A díjazott képek a Grassland-HU honlapján is megjelennek. A kiállítást követően – az ősz folyamán – a képek vándorkiállításra indulnak az ország területén és a Grassland-HU projektpartnereinek (nemzeti park igazgatóságok) bemutatóhelyein lesznek megtekinthetők.

Díjazás
A szervezők a 30 legjobb, kiállításra szánt pályázat alkotóit elektronikus úton, e-mailben értesítik 2023 szeptember második felében.

Az 1–3. helyezettek és a közönségdíjas ajándékcsomagban részesülnek, ezen felül további értékes nyereményekkel (természetismereti kiadványok, múzeumi belépőjegyek) gazdagodnak. A nyeremények másra át nem ruházhatók és készpénzre át nem válthatók.

A nyeremény átvételével összefüggésben esetlegesen felmerülő egyéb költségek és kiadások (pl. nyeremény átadásának helyszínére, vagy a nyeremény eseményének helyszínére történő utazási költség stb.) a nyertes pályázót terhelik. A pályázat nyereményeihez tartozó közterhek befizetése a szervező kötelezettsége.

Jog- és adatvédelem
A pályázó a pályázaton való részvételével hozzájárulását adja ahhoz, hogy felvétele a nevének feltüntetésével, ellenszolgáltatás nélkül kerüljön kiállításra a 2023 októberében tartott rendezvényen, az azt követő vándorkiállításon, ill. hogy a szervezők és a rendezvény honlapjain, valamint a Grassland-HU projekttel kapcsolatos kiadványokban (naptár, szórólap, plakát stb.) nyomtatott formában is megjelenjen.

A pályázati anyag beküldése igazolja és tanúsítja, hogy a pályázaton résztvevő elfogadja a jelen részvételi feltételeket, a beküldött felvételek a pályázó szellemi termékei, ezért korlátozás nélkül, szabadon, teljes körű joggal rendelkezik felettük, valamint a fotók felett harmadik személy semmilyen jogokkal nem rendelkezik, a megjelenés a képeken esetleg látható személy személyiségi jogait nem sérti. A pályázó a pályázaton való részvételével tudomásul veszi, hogy a fotók bemutatásával okozott bármely személyiségi és szerzői jogsértésért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A pályázó a pályázaton való részvétellel hozzájárulását adja, hogy személyes adatait a szervezők a pályázat lebonyolítása céljából a vonatkozó törvényi rendelkezéseknek megfelelően kezeljék, azt díjmentesen és jogszerűen felhasználják, és a lebonyolítás, illetve a nyeremény felhasználása érdekében azt harmadik félnek e célból átadják. A pályázó a pályázaton való részvétellel hozzájárulását adja, hogy a nyertes nevét, lakóhelye városának nevét és a nyerés tényét az ajándék megjelölése mellett a szervezők internetes honlapjukon nyilvánosságra hozzák. A pályázó hozzájárulását adja, hogy a Grassland-HU Facebook-oldalán a szervező által szervezett közönségszavazáson a pályázatával részt vegyen.

A pályázat lebonyolítása, illetve az abban való részvétel a jelen pályázati szabályzat szerint történik. Amennyiben a pályázati szabályzat valamely kérdést nem szabályoz, úgy a hatályos jogszabályok vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

A pályázó bármikor visszavonhatja képeit, a lenti email-címre küldött levéllel. A pályázat szervezői fenntartják a jogot, hogy előzetes bejelentés nélkül módosítsák a pályázat feltételeit, nyereményeit, illetve a lebonyolítás menetét, határidejét. Amennyiben az adatkezelési feltételek megváltoznak, a szervező tájékoztatja a pályázókat a módosításokról.

Adatvédelemmel kapcsolatos panaszával a társaság adatvédelmi tisztviselőjéhez fordulhat a pályázó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:00, péntek | Helyi

Vezetéstechnikai hibák, ráfutásos balesetek!

Baleset-megelőzési tanácsok szakértőktől.

2024. Április 18. 16:00, csütörtök | Helyi

71 lakástűz az első negyedévben

Az 71 tűzzel érintett épület közül egyikben sem volt füstérzékelő.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Április 18. 09:27, csütörtök | Helyi

Egy kapuvári férfi lett internetes csalás áldozata

A kapuvári nyomozók megtalálták a tettest, vádat emelnek ellene.