Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 14. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Országos Magyar Vadászkamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezete

Elindult a vadászjegyek érvényesítése az új szezonra

Elindult a vadászjegyek érvényesítése az új szezonra

Vadászni csak érvényes vadászjegy birtokában lehet.

Január 2-tól elkezdődtek a vadászjegy érvényesítések a 2024/2025-ös vadászati évre. A díjszabás idén változatlan (25.000 Ft állami vadászjegy+ 4.000 Ft tagdíj+ 3.000 Ft biztosítás - 70 éves kortól kamarai tagdíjmentesség van). A legegyszerűbb az elektronikus ügyintézés, a kártya érvényességének a hosszabbítása automatikusan megtörténik a következő 2024-2025-ös vadászévre. Ezt az OMVK felületén tudja megtenni, saját ügyfélkapu segítségével - bankkártyás SimplePay-os fizetéssel.

Online felület elérhetősége: https://ugyfelszolgalat.omvk.hu/Home

Idei évben a Vadászévkönyv elektronikusan is elérhető, így nincs postázási költség.(A 2024 évi Vadászévkönyv és a korábbi évek számai pdf formátumban letölthetők ide kattintva.)

Személyes ügyintézésre ügyfélfogadási időben, Abdán van lehetőség.

Január hónapban: H, Sz, Cs 8-14-ig, P 8-12-ig

Február hónapban: H, K, Sz, Cs, 8-15-ig, P 8-12-ig

A vadászjegyek érvényesítését legkésőbb február 29-ig el kell végezni!

Egyéb tudnivalók

- Az Országos Rendőr-főkapitányság értesítése alapján, amennyiben a rendőrségi ellenőrzések során a vadász érvényes vadászjeggyel nem rendelkezik, lőfegyvertartási engedélyét bevonják.

- Az új vadászoknak az első vadászjegy váltása alkalmával, az ifjúsági vadászoknak 18. életévükig, illetve azon vadászoknak, akik egyéni (nem vadászkamarai) biztosítással rendelkeznek, mindenképpen be kell fáradni az illetékes Területi Szervezethez személyes ügyintézés céljából.

- A lakcímváltozást már szintén be lehet jelenteni az online felületen, de fontos, hogy a lakcímkártyával megegyező lakóhelyet adjunk meg! Ebben az esetben postai úton új kártya érkezik, ezért is kell az online érvényesítés alkalmával az utolsó lépésnél minden dokumentumot letölteni. Amennyiben ez mégsem sikerül, az illetékes Területi Szervezet segít a pótlásban.

- Az 2024/2025-ös vadászati évre vonatkozó érvényesítési adatok ellenőrzéskor március 1-jétől látszanak a lekérdezési felületen.

- Fontos változás, hogy az online lekérdezéskor ezentúl a vadászjegyszámhoz tartozó tagtípust is megjelenítik a lekérdezés alkalmával, tekintettel arra, hogy tavaly óta már 16 éves kortól letehető a vadászvizsga, és 18 évnél fiatalabbak is válthatnak vadászjegyet. Esetükben lekérdezéskor az is látszik, hogy a vonatkozó szabályoknak megfelelően kizárólag átengedett lőfegyverrel jogosultak egyéni vadászaton részt venni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.