Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2022. Február 26. 07:00, szombat | Kék hírek
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Elítélték a terrorcselekmény előkészületével vádolt magyar férfit

Elítélték a terrorcselekmény előkészületével vádolt magyar férfit

Első fokon 3 év 8 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék pénteken azt a férfit, akit terrorcselekmény előkészületével vádoltak - tudatta közleményben a bíróság sajtóosztálya.

Az ítélet szerint a vádlott felvette az iszlám vallást és titokban az iszlám radikális, dzsihadista irányzatának követője, valamint az Iszlám Állam terrorszervezet támogatója lett.

Az interneten radikális iszlamista, terrorcselekményekkel kapcsolatos tartalmakra keresett rá, online felületeken bombakészítésről, terrorcselekmények elkövetéséről beszélgetett ismeretlen személyekkel, továbbá megkezdte egy házi készítésű szöges csőbomba legyártásához szükséges anyagok beszerzését.

A vádlott, egyik chatpartnerével, Budapesten és vidéken, több helyszínen terrorista merényleteket tervezett.

A bíróság a büntetés kiszabásakor figyelembe vette a vádlott beismerő vallomását, továbbá hogy a bűncselekmény elkövetése idején beszámítási képessége enyhe fokban korlátozott volt.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mivel mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezett.

A törvényszék a bűnismétlés veszélyére hivatkozva fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú bíróság ügydöntő határozatáig. Ez a végzés nem végleges.

Címkék: ítélet, terror

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 12:38, kedd | Kék hírek

Megkéselt egy kisfiát védelmező apát, vádat emeltek ellene a fővárosban

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 38 éves férfival szemben, aki rátámadt egy 10 éves kisfiúra az utcán, majd a fia védelmére kelő apát egy késsel megszúrta.

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Kék hírek

Tinilányt próbált megerőszakolni - bíróság elé állította az ügyészség a támadót

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 27 éves román állampolgárságú férfit, aki pár héttel ezelőtt, egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt.

2023. Március 24. 09:25, péntek | Kék hírek

Egy benzinkúton kezdték el csépelni egymást, a biztonsági kamera mindent rögzített

Garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.

2023. Március 22. 11:42, szerda | Kék hírek

Székdobálás, orron harapás - Videón az Esztergom-környéki kocsmai bunyó

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik közül az egyik orron harapta a másikat.