Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 27. 09:43, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték az élettársa gyermekét agyonverő férfit

Elítélték az élettársa gyermekét agyonverő férfit

Tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki 2018-ban olyan súlyosan bántalmazta élettársa kétéves gyermekét, hogy a kisfiú belehalt sérüléseibe.

A bíróság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, a vádlott 2017 nyarától élettársi kapcsolatban élt egy nővel, akinek volt egy 2015-ben született kisfia.

2018 januárjában a gyermek anyja nem volt otthon, a férfi vigyázott a kisfiúra, ezalatt többször bántalmazta a gyermeket, egy botszerű eszközzel megütötte szeméremtájékon, nagy erővel megrázta, megütötte a fejét vagy valamihez ütötte.

A gyermek elveszítette az eszméletét, a mentőket a vádlott ott tartózkodó barátja értesítette. A kiérkező mentők a gyermeket a klinikai halál állapotában találták, sikeresen újraélesztették, azonban a kisfiú, agysérülése következtében, három nap múlva a kórházban meghalt.

Az ügyészség eredetileg halált okozó testi sértés miatt emelt vádat, de ezt a beszerzett bizonyítékok alapján tizennegyedik életétévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésre módosította.

A Fővárosi Törvényszék 18 év fegyházra ítélte a férfit. A szakértői vélemény szerint a gyermek szenvedése lényegesen meghaladta az emberi élet kioltásával szükségszerűen együtt járó fájdalmat, a bíróság - egyéb bizonyítékokra is figyelemmel - megállapította a különös kegyetlenséggel történő elkövetést.

A büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a bíróság az eshetőleges szándékot, míg súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy vádlott korábban vagyon elleni bűncselekmény miatt állt már bíróság előtt, míg nagyobb nyomatékkal értékelte azt a tényt, hogy a felügyeletére bízott gyermek halálát okozta.

A bíróság ítéletét a tárgyaláson jelen lévő ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be.

A bíróság a terhelt letartóztatását fenntartotta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.