Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2021. Július 01. 08:42, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy férfit hamis ajánlóívek átadása miatt

Elítéltek egy férfit hamis ajánlóívek átadása miatt

Jogerősen háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit, aki hamis aláírásgyűjtő íveket adott át egy jelöltnek a 2018-as országgyűlési választáson - tájékoztatta a fővárosi főügyész szerdán az MTI-t.

Ibolya Tibor közleményében felidézte: az egyéni választókerületben a jelöléshez legalább ötszáz választópolgár ajánlása szükséges. Az ajánlóívre a választópolgár ráírja a nevét és egyéb személyi adatait, így a személyi azonosítóját, a magyarországi lakcímét, az anyja nevét, majd az ajánlást aláírja. Az ajánlóíven ezután az ajánlást gyűjtő személy is feltünteti nevét és aláírását.

A vádirat szerint a vádlott egy párt országgyűlési képviselőjelöltjeként indulni kívánó személynek olyan aláírásgyűjtő íveket adott át 2018-ban, amelyeken elhunytak adatai és hamis aláírások is szerepeltek. A vádlott ezeket az íveket aláírásával hitelesítette.

A jelölt az íveket leadta Budapest XIV. kerületében, az illetékes választási irodában.

A Pesti Központi Kerület Bíróság hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt ítélte - jogerősen - háromszázezer forint pénzbüntetésre a férfit.

A főügyész felhívta a figyelmet arra, hogy abban az esetben, ha - ettől az ügytől eltérően - a jelöltet a hamis aláírások alapján nyilvántartásba is veszik, súlyosabb bűncselekmény, a választás rendje elleni bűntett is megvalósulhat.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 28. 16:00, kedd | Kék hírek

Kifosztottak két nőt és egy férfit a fiatalok

Elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a salgótarjáni rendőrök a három 18 éves férfit.

2021. Szeptember 28. 10:51, kedd | Kék hírek

Harmincegy migránssal hajtott fának egy menekülő embercsempész

Menekülés közben fának hajtott autójával egy 31 migránst szállító embercsempész hétfőn este Abda külterületén - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

2021. Szeptember 28. 07:00, kedd | Kék hírek

Megkéselte volt barátnőjét egy férfi Budapesten, elfogták

Életveszélyesen megsebesítette: késével többször megszúrta és megvágta volt barátnőjét egy férfi hétfőn a fővárosban

2021. Szeptember 27. 16:00, hétfő | Kék hírek

Közel 23 millió forintnyi csempészcigivel fogták el őket

A kölcsei rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai közösen fogták el a csempészettel összefüggésbe hozható két férfit.