Városlista
2021. május 14, péntek - Bonifác

Hírek

2021. Március 12. 13:08, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy százmilliós kárt okozó békési bűnbandát

Elítéltek egy százmilliós kárt okozó békési bűnbandát

Börtön-, illetve pénzbüntetésre ítélt a Gyulai Törvényszék egy bűnbandát, amely közel másfél év alatt több mint százmillió forint kárt okozott több gazdasági társaságnak és vállalkozónak.

A Békés Megyei Főügyészség pénteken az MTI számára eljuttatott közleményben azt írta, a csalások zömét egy 36 éves, többszörösen büntetett előéletű csanádpalotai és egy 42 éves, visszaeső békéscsabai férfi követte el, aki hét bűnsegédet is beszervezett maguk mellé. Megjegyzik: a bűncselekményekben további, ismeretlenül maradt személyek is részt vettek.

2016 februárjától 2017 június végéig 32 üzletszerűen elkövetett csalást és a 10 rendbeli pénzmosást követtek el. Telefonon vagy e-mailben vették fel a kapcsolatot az ország különböző pontjain tevékenykedő cégekkel és vállalkozókkal, és egy ismert, az adott cég profiljához illeszkedő gazdasági társaság nevében kedvezményes áron kínáltak számukra különféle termékeket.

A cégek és vállalkozók a megrendelések ellenértékét előre átutalták a bűnsegédek által nyitott számlákra, akiket a banda "vezetői" vagy munkavállalás címén, vagy anyagi részesedés fejében vettek rá a közreműködésre.

A csalók a sértettek egy részét azzal keresték meg, hogy egyik gazdasági partnerük bankszámlaszáma megváltozott és a továbbiakban új - az elkövetők által megadott - számlaszámra kérték az utalásokat.

A Gyulai Törvényszék hét elkövetővel szemben másfél év és 9 év közötti időtartamú börtönbüntetéseket szabott ki, két esetben a büntetés végrehajtását próbaidőre felfüggesztette; egy terheltet pénzbüntetésre ítélt. Egy elkövetővel szemben, annak súlyos betegsége miatt, később ítélkezik a bíróság - írják. A bíróság ezen felül 105 millió forint erejéig kötelezte az elkövetőket az okozott kár megtérítésére.

Címkék: ítélet, békés, banda

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 06:35, péntek | Kék hírek

Ellopta, majd visszament, hogy eladja a láncfűrészt a tulajdonosának

Gyanúsítottként hallgatták, ki az egri férfit a nyomozók.

2021. Május 13. 11:43, csütörtök | Kék hírek

Négy elfogatóparancs ellenére autót lopott - VIDEÓ

Nem zavartatta magát az a férfi, aki ellen négy elfogatóparancs volt kiadva; ellopta főnöke autóját. A budapesti rendőrök az elkövetők mellett az eltulajdonított gépkocsit is megtalálták.

2021. Május 12. 09:05, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy gyújtogatót Budapesten

Elfogtak egy férfit, aki vasárnap lángra lobbantotta az aljnövényzetet a XXIII. kerületben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2021. Május 12. 06:29, szerda | Kék hírek

Letartóztattak két, pénzmosással gyanúsított férfit

Letartóztattak két román férfit, aki a gyanú szerint hamis okmányokkal számos bankszámlát nyitott országszerte, ahova aztán külföldön elkövetett bűncselekményekből származó pénzek érkeztek